,

Scrappeintervjuet: Therese fra Norge

Therese er ei dame med mange jern i ilden – blant annet kombinerer hun papirhobby med skyting og skal nå delta i NM med det sistnevnte. Det store målet er Paralympic i Paris 2024. Når det gjelder papirhobbyen er Thereses mål å bli flinkere å fargelegge og lage esker. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Hei! Jeg heter Therese og er 50 år. Jeg er gift og bor i Elverum. Jeg er oppvokst i Vestby, litt syd for Oslo og bodde der helt frem til i fjor, men pga at jeg driver med skyting, valgte jeg og mannen min å kjøpe oss leilighet i Elverum hvor det er veldig fine treningsmuligheter. Jeg er en del av det norske Para-landslaget i skyting, hvor jeg skyter med rifle på 10 og 50 meter. Jeg har tidligere jobbet i reiselivsbransjen, men nå er skyting «jobben» min. I mars neste år, håper jeg å være en av de som får delta i EM i Hamar og Vikingskipet. Jeg håper å avslutte karrieren i Paris og Paralympic 2024. Drømmen er selvfølgelig å nå en finale. Der kan alt skje.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg begynte med papirhobby tilbake i 2009, da jeg var innom en nabo som drev med bla kortlaging. Hun hadde laget så mye fint og jeg syntes det ville være hyggelig å kunne lage egne kort som jeg kunne gi bort. Kortlagingen har gått litt i rykk og napp opp gjennom årenes løp og spesielt etter jeg begynte med skytingen, men utstyrssamlingen har stadig vokst seg større og interessen har vedvart.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager i all hovedsak kort.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det går i rykk og napp og jeg skulle gjerne ha brukt mer tid på hobbyrommet, men i løpet av en uke, bruker jeg nok 2 kvelder på kortlaging. Har jeg frihelg kan jeg fort bruke hele dagen på hobbyrommet. Det er fin avkobling fra skytinga og jeg koser meg veldig når jeg får holde på.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jeg heller nok mer mot den litt enklere stilen, men siden jeg tar i mot bestillinger på kort, blir det en fin blanding av mye forskjellig, alt etter hva folk ønsker seg. Jeg er ikke så god på å lage «lag på lag» kort med masse papirer og pynt. Jeg har bevegd meg litt bort fra designpapirer og synes det er gøy å lage egne bakgrunner med stensiler og stempler. Jeg synes stilen min er litt leken og jeg liker å bruke farger. Jeg er også glad i å fargelegge motiver selv om det tar litt tid. Og tid har jeg litt for lite av. ?

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Kort 1 «Hello». Dette kortet laget jeg nylig og jeg liker 3D effekten kortet har og at hello og bakgrunnen på en måte går i ett.

Kort 2 «slimline kort med «blader». Jeg liker slimline formatet veldig godt. Kontrasten mellom de regnbuedistressede bladene og den grå, duse bakgrunnen som er laget med stensil, synes jeg ble stilig.

Kort 3 «Gi litt mer faen». Jeg digger det motivet fra Kenny K som er fargelagt med mine promarkers. Et lekent kort som er veldig meg.

Kort 4 «Hurra for deg». Dette er også veldig meg. Enkelt, men sprekt design. Glade og spreke farger.

Kort 5 «life`s short, swing high». Det kortet gjør meg rett og slett glad. Herlig motiv og søte papirer. Enkelt og lekent.

Hva inspirerer deg?
Jeg bruker nettet veldig mye. Pinterest er favoritten, etterfulgt av YouTube, Instagram og noen blogger. Jeg er også medlem av diverse kreative grupper på FB, hvor jeg inspireres av andre.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Akkurat nå er det et par norske jeg synes det er gøy å følge(Lisabeth Vefall og Elin Venge) fordi de har en enkel og leken stil, men ikke minst er de så flinke til å fargelegge. Jeg ønsker å bli flinkere til å fargelegge.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Noe annet enn kort som for eksempel å lage esker e.l. Jeg har prøvd meg, men har ofte ikke tålmodighet til å sette meg inn i maler og mål.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Min cut`n boss elektriske stansemaskin, stempelplattformen min, Promarkertusjene mine, hvit kartong og alle mine selvklebende halvperler/enamel dots.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Alt for mye! Jeg vil ha alt… helst på engang. Jeg tror jeg skal ønske meg alle distress oxide ink putene av mannen min til jul. Heller det enn gull og diamanter. Egentlig trenger jeg et nytt skjærebrett også….

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Ingen egentlig. Jeg «treffer» de jo på YouTube hver dag om jeg vil. Eller jo….Alyce Keegan alias Kit and Clowder. Hun er fantastisk flink til å fargelegge.

Hvordan er din scrappeplass?
Et lite soverom er gjort om til hobbyrom. Skulle gjerne hatt mere plass, men jeg er fornøyd med det jeg har. Litt dårlig på organisering, men vet stort sett hvor jeg har alt.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Nei

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Instagram; tess19710, FB; tessaskortogscrapperier, Blogg; tessaskortkrok.blogspot.com


Posted

Translate »