Designtips: White Space

White space design är en konst; att göra lite men att få en känsla av mycket. Att ha mycket vitt men ändå få ditt alster att se komplett och intressant ut kräver lite övning och att du är lite fiffig. Lyckas du så blir det väldigt vackert och behagligt för ögat.

  • Type prosjekt: Layout, kort, art journaling, tag, ATC (Artistic Trading Card)
  • Anledning: Inspiration
  • Storlek: Alla storlekar och former
  • Teknikker bruk: Blandat
  • Pynt/dekor: Blandat
  • Medium som er brukt: Blandat
  • Udstyr som er brukt: Blandat

SE OGSÅ: CAS = CLEAN AND SIMPLE

Hur gör du när du designer dina kort, layouter och andra skapelser? Väljer du ett mönstrat papper som bakgrund eller är vitt cardstock ditt förstahandsval? Försöker du fylla upp dina alster så att det inte ska finnas några tomma ytor eller samlar  du dina dekorationer och lämnar stora ytor fria?

Jag väljer oftast att starta med ett vitt cardstock och sen bygger jag ett eller flera kluster av dekorationer och lämnar mycket av det vita tomt.

För mig är det ett sätt att skapa och jag gillar det eftersom jag upplever att det skapar kontraster och ett lugn. Jag väljer att leda ögat till delar av mina alster och ramar in fokusområdet med vitt.

Det kan tyckas enkelt att använda white space eftersom det inte är så mycket material som syns vid första anblicken. Tittar man noga kan det döljas många olika dekorationer och lager även i White space-alster. Jag anser också att det krävs mycket känsla för färg, form och design för att få till en riktig wow-känsla i ett white space-alster.

Ibland kan White-space vara något annat än vitt cardstock, tex ett ljust mönstrat papper, men ändå skapa samma känsla.

White space-design kan användas för alla olika typer av kreativa alster, tex i art journaling. White space kan med fördel kombineras med stenciler, färgstänk och stämplar.

En text som en av fokusområdena på en white space-tag blir väldigt snyggt och eye-catching.

Det enkla är ofta det vackra för mig. Om du inte provat white space så gör det! Och skapar du redan med white space så prova att leka med olika lager i dina dekorationskluster för att göra det enkla ännu mera intressant. Tagga gärna TPCMagazine med det du skapat så att vi kan inspireras av dig!


Posted

Translate »