,

Dubbel embossing som teknik

Det fanns faktiskt en period då jag tänkte att jag embossat klart. För alltid. Jag var beredd att sälja både mina embossingpulver och mina embossingfoldrar. Så fel jag hade. Det var innan 3D-foldrarna kom stort och innan jag upptäckte märket Wow-embossing. Nu kombinerar jag gärna båda. 

  • Type prosjekt:  Kort
  • Anledning:  Födelsedagar
  • Stilart:  Vintage
  • Teknikker bruk: Embossing
  • Pynt/dekor:  diecuts, bokpapper
  • Hovedfarge: Lila
  • Utstyr som er brukt: Bakgrundsstämpel från Simon Hurley – Watercolor Blooms, stämplar från Jane Davenport – Floder Girls, Embossingfolder Altenew Simple Frame och Beautiful Bergenia, Wow Embossing pulver – gold, black magic, sandcastle, Metalline Himalayan Musk och clear hologram sparkle, Altenew Gem Frame die, Concord&9th Perfect Pairings Birthday, Visible Image stämpel – Live in the moment, MFT die-namics – Photo Booth Strip, Simon says stamp – Wishing die, vellum

SE OGSÅ: DISTRESSER OG EMBOSSINGFOLDER FIXAR KORTET

Dagens bägge alster började med att jag gick igenom mina gömmor och hittade en låda med flera ofärdiga alster. Sådana där man fastnat på vägen. Där låg ett par bakgrunder med Simon Hurleys Watercolor blooms som jag tyckte mycket om men som aldrig riktigt hittat sin plats. Jag kom på att göra med dem som jag testat med flera bakgrunder på sistone – att göra ytterligare en struktur eller ett mönster på dem med en embossingfolder. Jag valde en ram för den ena och det tjusiga blommönstret från Bergenian till den andra.

Med Rangers Embossing Dabber drog jag försiktigt längs ramens embossade yta och strödde sedan guldpulvret på den. Med flit gjorde jag detta lite slarvigt så att lite guld skulle hamna vid sidan om och ge ett litet slitet intryck eller vad man ska kalla det.

Detta kort dekorerade jag med de söta blomsterflickorna från Jane Davenport som jag satte i en Photo Booth Strip ram. Jag använde lite gammalt bokpapper bakom och häftade fast motivet. Sedan använde jag en av mina favoritinköp från förra året från Concord&9th; den stora grattistexten som jag embossat med embossingpulvret från WoW – black magic.

Den andra nästan exakt likadana bakgrunden använde jag embossingfoldern Beautiful Bergenia. En lyckosam miss gjorde att jag lade motivet åt fel håll och den blev debossad (alltså motivet nedtryckt istället för upphöjt).

Denna gång tog jag en brayer och rollade över embossingdyna och strödde Clear Hologram Sparkle över. Vad läckert det blev. Jag strödde lite korn från det grovkorniga pulvret Sandcastle också och värmde underifrån (för att inte blåsa iväg det). Vad läckert det blev! Jag stämplade den tjusiga sländan från Visible Image på Vellum, hittade en redan utstansad ram i guld från Altenew, liten bit notmönstrat papper och allt bara kom samman. Texten Whising embossade jag med det lilaglittriga pulvret Himalayan Musk. Wows embossingpulver är lika förtrollande som de låter. Jag älskar att strössla med dem – bokstavligen!

Att använda en embossingfolder på en redan mönstrad yta gör bakgrunden så mycket mer intressant. Att sedan lägga ett lager heat-embossing på det… Whoosh! Så häftigt! Testa själv vettja!

Translate »