,

Keep calm and Craft on – kortmakeri och fuzzy cutting

Det här är inte pysselinlägget jag hade tänkt skriva. Men jag kände att jag var tvungen att anpassa det i ljuset av den senaste tidens händelser.

Type prosjekt:  Kort
Anledning: Bara för att 
Stilart:  Romantisk
Teknikker bruk: Fuzzy cutting, stencilering
Pynt/dekor: Nuvo Crystal Drops
Hovedfarge:  gult
Utstyr som er brukt: Stämplar från Altenew och Dina Wakley, stencil från Dina Wakley, Distress Oxides, akvarellfärger, sax , lim, kortbas

SE OGSÅ: JANNIS HERLIGE KAFFEKORT

Förra veckan vaknade vi upp till ett nytt mörkt kapitel i Europas historia. Kan man skriva om något så ”världsligt” som papperspyssel när fred och frihet hotar att rämna? Kan man ens pyssla? Ja, det finns tre väldigt starka skäl att göra det.

Pyssel är för det första ett välkänt bra sätt att bemästra eventuell oro och negativa tankar. Men det är också ett sätt att tillämpa britternas uttryck ”Keep calm and carry on”. Det finns något slags trotsigt motstånd i att upprätthålla det som är vårt sätt att leva, särskilt eftersom just skapande är motsatsordet till förstörelse. För det tredje, vårt skapande sprider ljus och glädje vilket sannerligen behövs just nu. 

Igår läste jag dessutom Jennifer Mcguires inlägg på Instagram. Det uppmanade oss kortmakare att haka på hashtaggen #cardsforukraine och skapa till stöd för Ukraina. Det är ett flöde som växt snabbt, där man hittar fantastiskt vackra kort i blått och gult som Ukrainas flagga och med solrosor, deras nationalblomma. Det är ju en rätt cool blomma med stark växtkraft – en riktig överlevare.

Kika in i flödet och kanske vill du bidra du med. Det blir ganska starkt och påtagligt hur människor världen över kommer samman i denna manifestation.

Själv hann jag inte göra något blågult alster till detta inlägg. Det här var ju skapat före händelseutvecklingen.  Men gult är det och fåglar och blommor får symbolisera hoppet om fred och frihet.

Det är ett ganska enkelt gjort kort där jag gjort en bakgrund med Distress Oxides och en stencil. Ovanpå det har jag fäst Stämpelmotiven som jag färglagt med akvarellfärger och klippt ut med tekniken fuzzy cutting – dvs klippt ut (inte stansat ut) ett motiv. Just den här stämpeln hade nämligen ingen tillhörande dies. Lite pilligt är det men det är också ett avkopplande fokus att klippa ut motiv och det blir så fint när det är klart. I de röda blommornas mitt har jag sist av allt använt Crystal drops i guld som en sista finish.

Så gör som jag; måla och klipp ut och framför allt ”Keep calm and Craft on”!


Posted

Translate »