Månedens prosjekt – mai

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av et vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2022”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for mai.- Advertisement -

Månedens papirprosjekt –  mai er et vakkert kort laget av Janni i Danmark. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Kortene er superflot. Det jeg synes der fungerer er kompositionen af kortene, at det er lavet over et tema (kaffe), at farverne er afstemt og tone-i-tone, og at det samlet og enkeltvist giver et rigtig flot udtryk”.Jeg er ret ny indenfor denne kort-verden. I sommers skulle min dreng konfirmeres og dertil ville jeg lave indbydelser mv. Det blev starten på endnu en super hobby. Siden dengang har jeg lavet en masse forskellige kort og fundet masser af inspiration på YouTube, Facebook-grupper og i Gavlhuset, hvor jeg kommer til scrap-café hver anden tirsdag.

Beskrivelse av prosjektet?
Mine skuffer er nu fulde af tillykke- og julekort – og jeg er ikke særlig god til at sende kort… Så kort, man kan bruge sammen med ”værtinde-gaver”, tænkte jeg, at ville være nemmere at få brugt. Og så elsker jeg brun, steam-punk genren samt kaffe, hvilket jeg er ret afhængig af ? Mine ”kaffe-kort” er stærkt inspireret af et specielt slimline-kort lavet af Berit Rosenfeldt, som blandt andet underviser i scrap-café’en. Hun brugte: bølgepap, Tim Holtz alfabet og kaffekop dies samt kaffebønne-stencil.

Hvordan er prosjektet laget?
Når jeg laver kort, bruger jeg tid på at eksperimentere med mine materialer. Det giver mig en god stak papir/pynt at mixe & matche ud fra. Så processen består af lidt forskellige stadier, hvor det meste tid går med at lave selve layout på de forskellige kort. Ikke 2 kort bliver ens. Jeg ønsker, at de skal være små unikke ”værker”. Her skal det nok tilføjes, at blandt mine mange hobbies er at male, så har masser af erfaring med komposition, farvelære mv. som har hjulpet mig i denne nye hobby.

Hva slags materialer er brukt?
I mine kort får jeg brugt en masse materialer, jeg har gemt fra andre krea-sysler. Fx den store ”bronze-clips” – der må være 10+ år gammel, overskydende ”diamond-painting dots” pynter jeg også med, gl. tapet fra genbrug og kage-emballage til kortbaser bare for at nævne nogle få. Voks, paste, stencils og embossing-foldere hører til blandt mine favoritmaterialer i forbindelse med scrap. Jeg har en sød veninde, der med sin Silhuette har lavet mit logo som stencil, hvilket jeg paster med ”Ranger Transparent Gloss Texture Paste” på bagsiden af alle mine kort/tags mv. Og jeg har selv lavet det som et stempel i viskelæder, ligesom jeg har lavet mit eget ”kaffebønne-stempel”, der ofte bruges som dekoration på skrivefeltet indeni kortene. 

Adresse til eventuell blogg/webside?
Jeg har i starten af dette år forsøgt at prioritere, at få færdiglavet min hjemmeside og opstartet min YouTube-kanal. Det er desværre utroligt tidskrævende -og jeg vil jo hellere bruge tiden på at være kreativ, så de ting halter desværre lidt endnu. Men man kan se mine første mange kort på hjemmesiden: www.joya.dk og der er da også en enkelt video på min YouTube-kanal: Kreative Joya, hvor jeg viser, hvordan jeg laver et enkelt kort til en udfordring: Kreative Joya


Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – mai som “Årets papirprosjekt 2022” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2022 og en måned fremover. Den 7. februar 2023 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. 

Foto: Janni
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.

- Advertisement -

Translate »