Lidt rå og alligevel fint

Scrappeprosjektet - juni 2022

Amita fra Danmark beskriver sine konfirmasjonskort som “lidt rå og alligevel fint”. Jeg er hjertens enig. Disse to konfirmasjonskortene som Amita har laget til to konfirmanter er veldig fine! Jeg liker spesielt godt at de har et litt personlig preg med høretelefoner og pc. De små bannerne er prikken over i-en og gir kortene et flott design. 


Type prosjekt: Konfirmations kort
Anledning: Maj måned er konfirmations måneden.
Stilart: Lidt rå og alligevel fint.
Teknikker brukt: Lag på lag teknikken, sværter kanterne.
Pynt/dekor: Natur farvet A4 karton, designerark fra Marianne Design, Distress inks, hørsnor, Simple and Basic stempel, Gavlhusets egne computer og mobiltelefon dies, Simple and basic dies flag og tillykke skilt
Medium som er brukt: Nuvo perle farve.


Beskrivelse av prosjektet?
Jeg har lavet kort siden 2000 og jeg elsker stadig at lave kort og hygger mig utrolig meget med det og kan bruge mange timer i hobbyrummet. Maj måned er konfirmandernes måned. Og flere skal derfor til konfirmation. I den anledning har jeg lavet lidt konfirmationskort da jeg også selv skulle til en konfirmation.

Hvordan er prosjektet laget?
Jeg har valgt at bruge natur A4 karton da det giver en lidt rå og alligevel fin stil og som passer godt til en ung herre. Så har jeg foldet den på midten. Det er et oprejst kort som står op.

Fra toppen og ned har jeg scoret ved 4 cm. Og der er det meningen kortet skal foldes. Inden under det stykke fra toppen af hvor jeg har scoret har jeg limet hørsnoren fast som jeg har brugt som guirlande. Bagefter har jeg skåret 2 stykker papir af til et stykke for oven og til neden under. Jeg har brugt Maja Design ark i de friske orange og lyse farver blandet med lidt mørkeblå som jeg synes passet godt til en ung mand.

Det lille stykke papir for oven, har jeg skåret på min skæremaskine i 9,5 x 3,5 cm og det store stykke papir neden uden måler 9,5 x 9,5 cm. Jeg har valgt at sværte alle kanterne med den brune Distress Ink sværte for at give det lidt et rå drengelook.

På det øverste stykke papir har jeg stemplet igen med Distress ink sværten og teksterne ” dagens smukkeste konfirmand ” og “Dagens flotteste konfirmand ” fra Simple and Basic. Computeren , mobiltelefonen og høretelefonen er fra Gavlehusets egne design Dies. Jeg har valgt at diese flere lag ud og lime oven på hinanden, så det fik et lidt tykkere lag og det giver lige lidt mere 3 dimensionelt look . Og virker for mig lidt mere kvalitets look og at det ikke bare er to lag der er limet flat oven på hinanden. Jeg har brugt en hvid tuss til at tegne stykker op med på computeren og høretelefonen og tastaturet.

Selve billed motivet har jeg skåret ud fra et designark fra Marianne Design. Det lille tillykke skilt nede i højre hjørne er lavet med samme princip med flere lag der er limet oven på hinanden. Jeg plejer at bruge 3-5 lag oven på hinanden. Her har jeg brugt 3 lag. Og diesen der er brugt til tillykkeskiltet er fra ” Simple and Basic” Som noget af det sidste på kortet har jeg brugt diesen med de helt små flag og stanset en masse flag ud, 4 til hvert kort med diesen fra igen ” Simle and Basic”. Jeg elsker det mærke. Det jeg specielt godt kan lide ved de dies er, at der er de syninger i kanten.

Til flagene har jeg bare brugt de rester jeg havde tilbage fra Marianne Design arkene. Det er en god måde at udnytte alt sit papir og få så mest ud af arket så muligt. Bare et lille tip. Til sidst har jeg brugt den sorte farve fra ” Nuvo crystal drops ” til at lave de sorte halvperler, og dem har jeg bare ladet tørre i et par timer til det var tørt.

Størrelse på prosjektet?
Kortstørrelsen er 28 x 10 cm.

Hva slags materialer er brukt?
Så redskaber jeg har brugt til kortene er lim, dobbelt klæbende tabe, skæremaskine, saks, falseben og saks.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Så mit kort har taget ca. 3 timer at lave. Men for mig gælder det ikke om at det skal gå hurtigt og tiden er lige meget, bare jeg hygger mig . Og det må godt tage tid og være lidt udfordrende, for det er også det der gør at det bliver spændende og sjovt at side med.

Foto: Amita
Publisert med tillatelse

- Advertisement -

Translate »