Kan man göra ett kort på en timme?

Plötsligt kommer vi på: Vi måste ju ha ett kort till kollegan som ska byta jobb. Han ska ju firas imorgon!! Och jag har bara en timma på mig… Hur göra??? 3 färger, 3 stämplar, 3 stenciler och clear and simple. Lätt som en plätt!


Type prosjekt:  Kort
Anledning:  En kollega som slutar
Stilart:  Clear and simple
Teknikker bruk: stenciler och stämplar
Pynt/dekor: ingen
Hovedfarge: blått
Utstyr som er brukt: Stämplar från Joy Craft, text från Heffy Doodle, Distress oxides,  stenciler från Altenew, Echo Park och My Favorite Things, kortbas, 3Dkuddar


Denna gång skapar jag direkt på kortbasen. Jag tar fram ramstencilen från My Favorite Things och fäster den på kortet med maskeringstejp/washitejp så att den kan vara still när jag färgar in ramen och stämplar.

Först tar jag tre nyanser av blått bland mina Distress Oxide dynor och färgar in hela bakgrunden. Sen stänker jag lite vatten på för att få färgen att reagera. (Ta inte för mycket så att kortbasen blir för blöt)

Jag låter ramstencilen sitta kvar och lägger nästa stencil ovanpå. Så färgar jag in det vågiga mönstret. Lyfter bort den stencilen men låter ramen ligga kvar. Färgar in stencilen med fiskarna.

Jag låter ramstencilen ligga kvar och stämplar siluetten med sjögräs med svart vattenfast stämpeldyna.

Nu lyfter jag på ramstencilen och stämplar texten.

Jag färgar in en bit slät vit cardstock i de blå tonerna och stämplar den stora fisken på. Sedan klipper jag ut den och fäster den på 3D-kuddar på kortet.

Simsalabim så är kortet klart. Snabbt,  stilrent och personligt till min kollega som älskar fiske.

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.