Några av mina favorittekniker i kortskapandet

Har du några favorittekniker när du skapar kort? Idag tänkte tänkte jag berätta om tre favorittekniker som jag ofta faller tillbaka på när jag gör kort.


Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Födelsedag
Stilart:  whimsical
Teknikker bruk: stenciler och ink-Blending och embossing
Pynt/dekor: ingen
Hovedfarge: orange
Utstyr som er brukt: Stämplar från Craftin Kimmie och Visible Image, stenciler från My Favorite Things och Pink Fresh Studio, Dies från Mama Elephant och Lawn Fawn, glittrigt embossingpulver och embossing enamel


Jag börjar nästan alltid med att skapa  bakgrunden med stenciler och ink-blending. På det här kortet hade jag visserligen stämplat mannen med hatten först men den maskade jag in genom att täcka den stämplade ytan med ett maskningspapper. (Dvs stämpla stämpeln på ett papper och fäst på stämpelmotivet så du skyddar det från nästa lager). Men sedan gjorde jag bakgrunden genom att först färga in  ramstencilen med gul stämpelfärg och därefter färga rutmönstret över. Sist stänker jag lite vatten över och suger upp dropparna med hushållspapper. Då blir det lite ljusa fläckar och ger en mer levande alternativt sliten look.

Favoritteknik nummer två är att embossa det jag stansar ut. Ibland gör jag det efter utstansningen men extra snyggt blir det när man har stygn på diesen. Då embossar jag en bit papper och stansar ut bokstäverna som på detta kort. Det blev väldigt coolt med det glittriga embossingpulvret på bokstäverna tycker jag.

Sist av allt brukar jag lägga till några stänk av något slag. Antingen genom att stänka lite (oftast) vit eller svart färg på alstret. Det kan vara ett litet läskigt moment. Man kontrollerar ju inte riktigt hur det blir. Så mitt tips är att börja med väldigt lite färg. Tänk också på att kanske täcka för ställen där du inte vill ha stänk, tex ansikten på motiv.

Ett annat sätt att få till ”stänk” där man har lite mer kontroll, är att strö lite grovkornigt embossingpulver över alstret, sk. embossing enamel. Sedan värmer du underifrån med fönen. Om du ska göra detta är det bra om du gör det innan du fäster motivet på cardstock, Det bör lite tjockt att värma igenom annars. På det här kortet har jag använt Stampendous enamel embossingpulver, som också  innehåller lite guldskimmer.

Det var mina tre favoritknep i kortmakeriet. Stämmer någon överens med dina? Har du andra? Berätta gärna för oss i TPC:s Facebookgrupp!

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.