, ,

Har du testat Tim Holtz nya färgpennor?

Om du gillar att använda Tim Holtz Distressdynor så måste jag slå ett slag för Tim Holtz Distress Watercolor Pencils. Det blir så snyggt när du kan använda samma nyanser i färgläggningen av motivet som bakgrunden. 

  • Type prosjekt:  Kort
  • Anledning:  Födelsedagskort
  • Stilart:  Whimsical
  • Teknikker bruk: Torrembossing
  • Pynt/dekor: Shaker elements från Dress my Craft
  • Hovedfarge: Lila
  • Utstyr som er brukt: Embossingfolder och bladdies från Altenew, ram från Time for tea design, bokstäver och siffror från Carolyjn design, banner från Lawn Fawn, stämpel från Sweetpea rubberstamps, Distress Oxide, Distress Watercolor Pencils,Imagine Crafts – Sheer Shimmer Spritz

SE OCKSÅ: LAGER PÅ LAGER MED FÄRG FIXAR KORTET

Att matcha färgläggningen med distresserna kan du såklart lyckas med ändå med andra färgpennor, men genom att Distress Watercolor Pencils heter likadant som stämpeldynorna blir det lekande lätt. Dessutom är det riktigt bra pennor. Pennorna är sk. “Trälösa” akvarellpennor från Tim Holtz. Det betyder att hela pennan består av pigment och alltså inte består av trä runt en kärna av pigment som är det vanligaste. Pennorna har ett bra, lättarbetat pigment. De är lätta att vässa och löser sig fint med en vattenpense. Hittills har tre olika set kommit ut med 12 pennor i varje.

Till bakgrunden använde jag samma teknik som jag berättade om i förra veckans artikel. Vilket i korthet innebär att jag först färgar in ett papper med olika Distress Oxidesdynor. Därefter använder en embossingfolder. Sedan drar jag direkt med dynan över den embossade ytan och avslutar med lite skimmer på. Det blev så tjusigt tyckte jag, att jag var tvungen att göra det igen.

Denna gång avslutade jag med sprayet från Imagine Crafts – Sheer Shimmer Spritz, nyansen Sparkle. OH my!! 😍 Så tjusigt det skimrar och binder ihop alla färgerna till en helhet! Motivet fick sig även en dusch. Helt klart ett tips!! Om du har en burk Ranger Perfect Pearl i någon ljus eller vit färg kan du blanda en knivsudd pulver i lite vatten i en sprayflaska och göra ditt eget skimrande spray.

SE OCKSÅ: STENCILS OG SKABELONER – TEKNIK 8: ALA TIM HOLTZ

Mitt sista tips gäller dekorationer. Jag är inte mycket för dekorationer alls längre. Möjligtvis enstaka drops eller rhinestones. Men jag är också förtjust i Dress My Crafts små burkar med pyttiga objekt som man egentligen ska ha i shakers. De är även superfina, om än lite pilliga, att limma fast på kort som jag gjort här med körsbärsblommorna.

Translate »