, ,

Kreativa sätt att använda dina dies

Idag tänkte jag dela med mig av ett litet tips om hur du med lite fantasi kan använda dina dies till något helt annat än vad de egentligen föreställer. Har du till exempel tänkt på att du kan göra en fotboll av din av din “honeycomb”dies?

  • Type prosjekt:  Kort
  • Anledning:  Födelsedagskort
  • Stilart:  Whimsical
  • Teknikker bruk: Die-cutting, torr- och varmembossing
  • Pynt/dekor: die-cuts embossade i rödglittrigt embossingpulver 
  • Hovedfarge: svartvitt
  • Utstyr som er brukt: Embossingfolder Altenew, stämpel från Kenny K, embossingpulver från WOW!, Honeycomb die från PinkFreshStudio, Cirkeldies från Hero Arts, Sifferdies från Altenew, alfabet från Carlijn Design, stjärndies från Nellie Snellen

Ganska ofta när jag får beställningar på kort vill beställaren att jag ska fånga ett intresse. Jag har ett ganska stort förråd av saker som fångar det mesta. Men lika ofta handlar det om att vara uppfinningsrik och att se möjligheterna i att ändra och kombinera de saker du har.

SE OGSÅ: BOKKORT TILL FÖDELSEDAG

Jag vet inte riktigt hur jag fick idén. Kanske var det att beställaren förutom fotbollstemat även gärna ville ha ett svart-vitt kort och att jag då tänkte på att fotbollar ofta var just svarta och vita.

Så kom jag på att mönstret på fotbollen ju påminner om honeycombs – alltså bivaxkakan som ju varit så trendig inom stämplar, dies och stenciler ett tag.

Jag tog fram min bakgrundsdie från PinkFresh Studio och stansade ut den. Jag behöll alla innerbitar i den. Sedan skar jag ut en cirkel ur detta med Hero Arts nesting dies. Med samma cirkel dies och en storlek större gjorde jag en ram.  Jag kände mig så finurlig. Tre av hexagonerna embossade jag i svart.

Fotbollen fäste jag sedan på ett torrembossat papper i svart som jag delvis färgar in med vitt embossingpulver.

Jag tycker det blev så läckert med en riktigt stor fotboll på kortet. Det framhäver stämpelmotivet med tjejen tycker jag.

Har du något exempel på hur du brukar ändra någon dies så att den blir något annat än den den skapats för? Lustigt nog ikväll när jag skriver detta får jag syn på ett julkort där en tjej gjort en julgran av en uppochnervänd glasstrut-die. Fiffigt va?


Posted

Translate »