Møtesteder: Å holde kurs for første gang

2 2,198

Eva R. Fandrem skal denne våren holde kurs i kortlaging for første gang. Her forteller Eva litt om kriblingen i magen, hvordan hun forbereder seg til kursene hun skal holde, om tanker rundt kursene og hva hun håper å oppnå ved å holde kurs. 

Hvor lenge har du holdt på med papirhobby og hva slags prosjekter lager du mest?
Jeg har så lenge jeg kan huske holdt på med noe papirrelatert, tegnet, brettet, klippet og limt. Men det var i 2009 det tok av for alvor; da meldte jeg meg på noen kurs hos Scrappejungelen her i Stavanger – da var det gjort… Jeg har også fått mange flotte venner på grunn av denne hobbyen, og det bidrar jo til at dette er kjempekjekt! Jeg lager aller mest kort i alle former (clean and simple, tags, brettekort, posekort, alt annet enn clean and simple osv osv), men leker meg litt innimellom med LO’er, Project Life, alterering, lager egne bokser osv. Har også liggende en Art Journal som jeg håper å kunne bruke til å utfolde meg litt på en annen måte enn det jeg gjør med f.eks. kortlagingen. Kanskje den må tas med på hytta i sommer…?

KURS

KURS

Hvordan gikk det til at du bestemte deg for å begynne og holde kurs?
Jeg fikk noen forespørsler fra folk her jeg bor om jeg ikke kunne vurdere det. Det tok litt tid fra jeg fikk det første spørsmålet til jeg faktisk fikk satt opp et kurs. Travel hverdag med jobb, mann, 3 barn med diverse fritidsaktiviteter krever sitt, som så mange av oss sikkert kjenner på.

KURS

Hva slags kurs kommer du til å holde?
Jeg har inngått et samarbeid med Husflidlaget her i Rennesøy kommune hvor jeg bor, og er så heldig at jeg får bruke lokalene de har til kursene mine. Før sommeren skal jeg holde et kortkurs for nybegynnere, og vi planlegger et tilsvarende etter sommeren dersom det er interesse for det. Så skal vi sette opp et kurs for de som har vært bort i kortlaging tidligere, det blir et kurs som går over 3 kvelder, 3 timer hver gang. Her kommer jeg til å velge forskjellige temaer for hver kurskveld, f.eks. en kveld fokuserer vi på posekort, en kveld blir det bretteteknikker, og en kveld kanskje herrekort. Jeg har ennå ikke helt bestemt meg for hva det blir, men har god til å planlegge dette i løpet av sommeren. Jeg skal også ha et kurs som kun tar for seg julekort, i tillegg blir det også satt opp et kortkurs for ungdomsskoleelever. Vi har også snakket om et eget kurs hvor sjokoladekort er temaet, men det er ikke helt bestemt ennå.

KURS

Kan du fortelle litt om hvordan du forbereder deg på å holde kurs?
Jeg prøver å legge opp kurset etter hva deltakerne kan (eller ikke kan) fra før. Jeg lager først noen kort hjemme, og velger så ut hvilke prosjekter jeg skal vise/lære deltakerne. Så begynner jeg å handle inn alt av materiale vi trenger. Når jeg så får alt i hus, setter jeg meg ned og lager kit til alle deltakerne. I tillegg lager jeg et kit til meg, sånn at jeg kan vise deltakerne step by step hvordan jeg setter ting sammen, samtidig med at de lager sine kort på kurset. Jeg synes det er viktig at de blir utfordret på at de ikke MÅ lage ting akkurat likt som meg, og at de gjerne kan flytte rundt på elementene før de bestemmer seg for hvordan de vil lage sitt kort.

Jeg håper virkelig jeg kan bidra til at andre også får øynene opp for denne kjekke hobbyen vår!

KURS
Eva og venninnen Linda Brun var på kurs med Tim Holtz i Storbritannia i februar 2011. Eva til venstre, Tim Holtz i midten og Linda Brun til høyre i bildet.

Hvilke tanker har du som ny kursholder om det å holde kurs?
Jeg skal være så ærlig å si at jeg kjenner det krible litt i magen nå i forkant av kurset jeg skal holde i juni. Det er liksom litt ny og upløyd mark for meg, selv om jeg har deltatt på haugevis av kurs selv og vet hvor uhøytidelig det egentlig er (det er jo bare kjekt og kos alt sammen). En ting er den jobben jeg har til daglig; der har jeg holdt mange innlegg foran en haug av utenlandske kontakter – men der er jeg trygg på det jeg gjør etter snart 25 år i oljebransjen. Men; jeg får nok fokusere på at disse menneskene jeg skal ha kurs for kommer fordi de har lyst, og ikke fordi de må – og at de sannsynligvis har et ønske om å kunne fortsette med denne hobbyen etter kurset også. Jeg håper virkelig jeg kan bidra til at andre også får øynene opp for denne kjekke hobbyen vår!

KURS

KURS

Du finner TPCs temaside om møtesteder her: Møtesteder


Foto: Eva R. Fandrem

Publisert med tillatelse
Denne artikkelen ble først publisert 17. mai 2014. 
close
2 kommentarer
  1. Maryann Laursen skriver

    Uh hvor må det også være spændende alligevel Eva, og så kan du jo sige til dig selv, at uanset hvor lidt, du synes du ved, så ved du mere end dem der kommer, ellers havde de jo ikke bedt dig om det vel? Så du kan helt sikkert lære dem noget, lige så vel som at du helt sikkert kan lære noget fra dem også under kurset. Men hvor er det sejt, så bar go for it og pøj pøj med det hele. Glæder mig til at høre fra dig senere på året, hvordan det hele er gået så???

    1. Eva skriver

      Takk takk, Maryann! Det skal nok bli kjekt, det er en flott gruppe damer som skal delta, så det blir i allefall mye latter og kos! Jeg skal gi en tilbakemelding om hvordan det gikk, ja 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »