Acetat i kortlaging og scrapping

Acetat er en type plastark som er gjennomsiktig. I papirhobby brukes acetat som oftest i kortlaging, men det kan også brukes i scrapping og i tilvirkning av esker og lignende. 

Siden acetat er nokså uformelig er det ikke helt enkelt å arbeide med. I tillegg kan det være et nokså utakknemlig materiale da skitt og fingermerker ofte synes godt. Men om man får til å bruke acetat er resultatet ofte ganske så stilig!

Acetat kan være farget. Farget acetat brukes som oftest som pynt på papirprosjekter slik som den brune stjernen på kortet nedenfor. Acetat med mønster slik som på bildet over – såkalte “overlays” kan være stilige både på kort og layouts. 

Du finner tips og inspirasjon til bruk av acetat her:
Acetat på kort og tags
Layout på acetat

I galleriet nedenfor ser finner du forskjellige prosjekter hvor det er brukt acetat. Her er det brukt acetat som både som glass på frontruta på en stilig vintage-bil og som element på stilrene CAS (Clean and Simple)-kort.

Siden acetat er gjennomsiktig er det også mange som liker å bruke det på Shaker-kort. Featured foto: Ellinor Emilsson
Publisert i “Söta humlor”

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.