,

Acetat på kort og tags

Acetat bruger vi ofte til at lave shakerkort, men acetat kan bruges til meget andet.
Her viser jeg hot foilet acetat på tags og acetat som omslag til et kort. 

  • Type prosjekt: Kort og tags
  • Anledning: Alle anledninger
  • Stilart: Blandet
  • Teknikker brukt:  Die-cutting / Lag-på-lag / hot-foiling
  • Hovedfarge: Naturfarver, guld, rosegold – til kort hvid, sølv og røde nuancer
  • Pynt/dekor: Guld og sølv halvperler 2 mm, rose gold pailetter
  • Medium som er brukt: Linnenkarton Cappucino, heat acetate fra Crafters Companion, alm. acetat, guld-, sølv og nuancer af rose gold karton.
  • Utstyr som er brukt: Big Shot die-cutting maskine / Spellbinders Hot Foil maskine og foil / skære/trimmer maskine, diverse dies fra Simple & Basic, foil plates fra Spellbinders, tekst foilplader fra Simple & Basic.

SE OGSÅ: SCRAPBOOKING – LAYOUT PÅ ACETAT

Acetat ser vi tit blive brugt til at lave shakerkort med. Jeg har endnu til gode at prøve at lave shakerkort, men jeg bruger alligevel ofte acetat.

Der findes flere typer acetat, og skal man som jeg har gjort her hot foile på det, skal det kunne tåle varme, så her har jeg brugt acetat beregnet til at kunne embosse på og hot foile. Begge typer acetat fås i de fleste hobbyforretninger.

Selve de 2 tags er meget enkle og hurtige at lave.

Jeg bruger tit tags i stedet for kort til gaver, gavekurve m.m., og der er god plads til en håndskrevet hilsen på bagsiden.

De 2 tags er skåret ud på min Big Shot die-cutting maskine, og jeg har brugt tags fra Simple & Basic. Baggrundtag’en er lidt større end acetat-delen ovenpå.

Baggrunden er blot skåret ud i linnen karton i en lækker sandfarve og pyntet med bl.a. blomster i metalkarton i guld og et par nuancer af rosegold.

Acetaten, her acetaten der kan tåle varme, har jeg herefter hot foilet i min Spellbinders Hot Foil maskine, sådan at selve acetaten får et fint mønster der kan ses igennem til tag’et nedenunder.

Jeg har først hot foilet selve gitter/prikmønstret og bagefter hot foilet teksten “papirknus / papirkram” efterfølgende. Der er ingen problemer med at foile ovenpå et allerede foilet motiv. 2. lag lægger sig blot ovenpå det allerede foilede.

De 2 lag er blot holdt sammen med en jutesnor og altså ikke limet sammen, så der også er mulighed for at skrive en lille hilsen på selve tag’ets forside, hvis man ønsker det.

På kortet har jeg blot brugt acetatet til at “pakke kortet ind”, dvs. jeg har lavet et omslag, hvor jeg blot har falset acetatet på midten. Selve kortet er limet fast i ryggen inde i acetatomslaget.

Sølvrammen er limet på acetatet på forsiden og pyntet med lidt grene – dies fra Simple & Basic – og har fået en lille sløjfe på. Når kortet åbnes, åbnes det i 1. lag som omslaget i acetat og derefter i 2. lag med kortet i karton nedenunder.

Acetatet jeg har brugt her er helt almindelig acetat og altså ikke egnet til at embosse eller hot foile på. Dette acetat er en del kraftigere end det varmeresistente acetat.

Inde i hjerterne og dermed i selve kortet har jeg sat en tekst og lidt blomster ind, men der er stadig god plads til at skrive en lille hilsen.

Afslutningsvis et lille tip:

Før det blev almindeligt at bruge smartboards i virksomheder og institutioner til præsentationer/møder, brugte man overheads, og virksomhederne har tit stadig et lager liggende af den acetat man brugte til overhead, så hvis du har mulighed for at skaffe noget af det, er det en god og billig løsning. Det kan tåle en del varme, da projektorerne blev ret varme, så det kan også bruges til at embosse på.


Posted

Translate »