Scrappeintervjuet: Agneta fra Sverige

Agneta fra Sverige startet med å lage kort til barnebursdager i omgangskretsen i 2009 og hun ble glad over å se at de (spesielt foreldrene) satte så stor pris på kortene hun laget. Nå for tiden lager Agneta kort som en liten oppmerksomhet eller gave og synes det er hyggelig når folk spør om hun vil lage kort for dem. Agnetas kort er detaljrike og flotte, og de blir til på et hobbyrom i herlig vintage-stil.

DSCN0153 (2)Hva er ditt navn?
Mitt namn är Agneta Nawalaniec och är 42 år!

Hvor bor du?
Jag bor i södra Sverige i ett samhälle som heter Ekenässjön. Det ligger ca 1 mil norr om Vetlanda. Där bor jag med min sambo och två killar på 5,5 år och 7 år.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jag har ingen blogg eftersom jag aldrig skulle hinna uppdatera den. Men jag har en Facebooksida som heter: facebook.com/AgnetaSkapar
Där lägger jag in lite efterhand som jag har hunnit med att skapa. En blygsam liten sida!  

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag älskar att hålla på med lite allt möjligt i pysselväg, såsom inredning, decoupage , mm. Fast framför allt håller jag på med att skapa kort och altra askar. Tycker det är roligt att testa lite nytt emellanåt.

Når begynte du med papirhobby?
2009 började jag med scrapbooking.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det började med att jag ville göra personliga födelsedagskort till barn i vårt umgänge, och tycker det var så kul när det blev så uppskattade (främst av föräldrarna då) och numera tycker jag att det är en perfekt present att ge bort eller bara visa min uppskattning till någon, när det är något man själv skapat och lagt ner tid, energi och kärlek i. Så blir jag glad när folk frågar om jag vill göra ett kort till dem!

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Det första jag valt att visa är mitt senaste Chokladkort som jag gjorde till min mamma på Mors Dag. Här har jag valt Maja Designs papper som jag är helt förälskad i! Hennes kollektioner är helt underbara, och väldigt lätta att jobba med. Egentligen kan man säga att jag har två stilar när jag skapar, en som jag använder Majas papper med och en vit, stilren med en eller två andra färger till. Till detta kort var min tanke att testa på lager på lager, men det är svårt att veta när det räcker. Jag för min del är nog lite rädd för att det ska bli för mycket, så detta blev nog lite mitt i mellan kanske.

IMG_8061

IMG_8056

Andra är ett kort som jag också använt mig av Maja Designs papper, denna gång ett ”Välkommen till världen” kort. En arbetskamrat fick en liten son, då gjorde jag detta till henne från ”tjejerna” i fikarummet! Det har nog blivit mest barn och bröllopskort för min del, vilket jag tycker är roligt för då kan man lyxa till det lite extra.

IMG_7724

Tredje jag valt är en Exploding Box. Och här har jag skapa ett med vit bas. Detta gjorde jag till en mormor som ville ge något lite extra till sitt barnbarn på hans dop.

3

2014-07-28 13.12.19

Det fjärde är lite utanför ”the box”. En arbetskamrat ville ge sin bror och hans blivande fru något utöver det vanliga i bröllopsgåva och frågade mig om jag kunde komma på något kul. Tja, varför inte tänkte jag, kul med utmaning. Så då tog jag hjälp av min mamma som är otrolig när det gäller att sy. Köpte två flaskor som hon sydde kläder till och jag knåpade ihop en liten låda med ett tillhörande kort till! Måste säga att vi allt lyckades med ”något utöver det vanliga” i alla fall! Och uppskattat blev det!

IMG_2677

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag älskar att hålla på att pyssla. Men med två barn och ett renoveringshus hinner man inte sitta så mycket som man själv önskar. Men jag tar mig det tiden lite ibland och då kan jag verkligen gå in för det. Märker knappt av vad som händer runt omkring!

Hvordan er din scrappeplass?
Ganska nyligen har jag inrett ett ”pysselrum” som jag stormtrivs med. Har ett skrivbord och mitt lilla skåp som slukar ganska mycket smått å gott. Är nöjd med min upphängning av diesen på insidan av skåpdörrarna. På så sätt har jag snabb överblick på vad jag har och behöver.

2014-11-30 19.41.51

2015-06-06 16.11.02

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag är ute väldigt mycket på nätet och hämtar inspiration och idéer till allt jag gör. Inte just en skandinavisk men en som jag inspirerats av är Debbie Stevens som gör fantastiskt fina stilrena kort. Det är väl därifrån jag fått det ”vita” ifrån när jag skapar kanske! 

Foto: Agneta Nawalaniec
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »