AKVAREL UDEN LIGE

0 2,273

Dog var jeg ikke helt vild med ideen om at farverne sad fast i et papirs hæfte. Jeg havde/har brug for en palette som jeg kunne/kan tage med mig på farten og have derhjemme, uden at skulle tænkte på at farverne er helt tørre før jeg bladre videre til en anden farve. Men så måtte jeg jo finde kreativiteten frem og lave min egen palette. Så det har jeg gjort! Her får du en lille DIY til hvordan jeg fik den lavet.

Paletten er lavet ud fra hvad jeg havde liggende. Disse mønt lommer skar jeg til med en hobbykniv, så de var 4×3 lommer.

Herefter skar jeg nogle firkanter der ville passe ned i lommer i almindeligt karton. Der skal 2 stk. i hver lomme.

Jeg ved godt at på disse billeder er lommerne skåret som 4×4 lommer, men valgte at skære en række mere af senere hen i processen.

Herefter fandt jeg 3 transparenter frem og skar dem ned til samme str. som mønt lommerne nu havde, herefter foldede jeg dem på mindten. Dernæst samlede jeg mønt lommerne og transparenterne sammen skiftevis. Altså et ark mønt lommer, et ark transparent osv.

Så fandt jeg noget designer papir frem, som jeg ville bruge som cover, og skar det ned så det dækkede min “sandwich” når denne var lukket.

Så laminerede jeg min for- og bagside med et lille mellemrum imellem, således det færdige cover kan lukke omkring selve paletten. Mit cover klippede jeg også ned i str. så det passede i str. i forhold til min palette.

Først nummerede jeg mine farver og kartonstykker, alle på bagsiden. På mine små karton stykker farvede jeg en smal stribe af peerless watercolor og satte dem derefter ind i lommerne i en regnbue orden som passede mig.

Så syede jeg selve paletten sammen, og her må jeg beklage at mine billeder af processen er forsvundet, undskyld. Men jeg har syet paletten sammen med en 2mm elastik og lavet den sådan at elastikken kan holde paletten lukket.

De 2 clips bruger jeg til at holde paletten åben mens jeg bruger den.

Nu var der “bare” tilbage at matche mindre farvekort med mine karton stykker, derfor jeg skrev numre på begge. Jeg brugte en punch til dette. På bagsiden af farverne satte jeg lidt dobbeltklæbende tape, og så satte jeg dem fast på ydre siden af mønt lommerne, på den måde kan jeg nemt udskifte farvekortet når der ikke er mere pigment tilbage.

Nu har jeg en palette jeg kan tage med mig, jeg skal blot huske en pensel med et kammer til vand og ja en flaske vand har jeg altid i tasken. Dog vil jeg sige jeg ikke er helt tilfreds med resultatet men 85% tilfreds alligevel. Der er plads til forbedringer. Men har man det ikke altid sådan?

Til slut vil jeg blot beklage den til tider dårlige billedekvalitet, glæder mig til mit craft room er helt færdigt.
Jeg håber du har fundet lidt inspiration til selv og gå i gang. 

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More