ALBUM: MINIALBUM MED MARIPOSA + VIDEO

0 1,156

GD2016 Linda Heskestad

Til mitt første prosjekt har jeg laget et minialbum. Hva som er inspirasjonen til dette prosjektet er ikke så lett å svare på. Jeg lager stort sett det som passer der og da. Grunnen til at jeg lager dette albumet var at vi skulle ha den årlige speiderfesten, og der er det utlodning. 

Type prosjekt: Album
Teknikker brukt: Die Cutting
Pynt/dekor: Blomster, Die Cuts, bling
Hovedfarge: Creme

Inspirasjon/bakgrunn for prosjektet:

Jeg skulle ha med en gevinster og siden jeg ikke er så glad i å gå rundt i butikker å tigge etter gevinster, valgte jeg å stille med hjemmelagde gevinster. Jeg bestemte meg for å lage et album. Når jeg var kommet så langt var neste punkt å finne hvilket papir jeg skulle bruke. Jeg gikk til tralla med alle restene mine (når jeg har begynt å bruke noe av en ark serie havner den i et eget rom i restetralla, så hos meg kan det være mye igjen i en rest). Jeg fant en serie jeg ville bruke og da var det bare å finne kartong som passet til.

GD2016 Linda projekt#1 01

Forklaring:

Nå har jeg mønsterark og kartong som passer sammen. Første valg som må gjøres er å bestemme størrelsen på albumet, og for dette faller valget på sider som er 8’’x 8’’.

GD2016 Linda projekt#1 02

Dette passer fint ut i forhold til mønsterarkene som er valgt. Finner gjerne frem verktøy, stempler, dies, pynt og andre ting som jeg synes passer til, og som det kanskje kommer til å bli bruk for på albumet.

GD2016 Linda projekt#1 03

Starter med å skjære til, score og brette alle sidene i albumet. Lager også ferdig alle flipper og fester de der de skal være. De kantene som skal få en bord, punsjes nå som det fortsatt er enkelt å håndtere sidene. Så setter jeg sidene sammen før de pyntes med mønsterark. Skjærer til mønsterarkene, men har bare litt lim midt på siden, sånn at de kan tas av hvis jeg får behov for det seinere.

Jobber mye fra start til slutt i albumet og gjør en og en ting før neste ting blir begynt på. Deretter begynner jeg foran i albumet igjen, og går igjennom sidene og bestemmer hvordan de skal være. Samtidig som jeg gjør dette limer jeg fast mønsterarkene og skjærer til og stanser ut de fotomattene som skal limes fast i albumet. Noen steder lager jeg også lommer som det skal ligge løse fotomatter i.

Så er det klart for å lage forsiden, baksiden og sette hele albumet sammen. Innbindingen som er brukt på dette albumet er fra Karthryn Scraps (http://www.kathrynscraps.com/).

GD2016 Linda #1 04-07

 Bruker de mindre arkene og restearkene for å lage de løse fotomattene som skal i lommene i albumet.

GD2016 Linda projekt#1 08

Det som gjenstår nå er å pynte alle sidene og utsiden av albumet. Helt bakerst i albumet lager jeg en “falsk” waterfall for å lage plass til flere bilder.

Har også laget en video som viser hvordan det ferdige albumet ser ut:

***

***

Bruker dies, super måte å bruke opp de små restene på, og sommerfugler for å pynte albumet inni.

GD2016 Linda projekt#1 09

GD2016 Linda projekt#1 10

GD2016 Linda projekt#1 11

GD2016 Linda projekt#1 12

GD2016 Linda projekt#1 13

GD2016 Linda projekt#1 14

 

Klem Linda aka Lindas Papercrafting

Du kan lære Linda bedre at kende HER, hvis du er gået glip af vores GD2016 introduktion af hende.

I år har Linda allerede været med til at inspirere i:

Kig med igen torsdag den 7. juli, hvor Linda er tilbage igen med ny inspiration, som vores Album & Eske inspirator.

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More