Kortmakeri: Avtryck på alcohol inks och silhuettstämplar

Stämplar var nog det som fick mig att fastna för kortmakeri. Jag älskar verkligen hur man kan bygga små miljöer och scener genom att kombinera dem med varandra. Och det gäller kanske särskilt silhuettstämplar.

Type prosjekt:  Julkort med silhuettstämplar
Anledning:  Jul
Stilart:  Clean and Simple
Teknikker bruk: Alcoholinks printing
Pynt/dekor:  Die-cuts
Hovedfarge:   Lila och vitt
Utstyr som er brukt: Alcohol inks, Alcohol  lift ink refill,  Yupopapper, Brayer, Stämplar (Lavinia), Stansmaskin och dies (Lawn Fawn, Rox Stamps), lim, cardstock och acetat

Det finns flera fördelar med silhuettstämplar. Att de är snygga för månskensscener eller solnedgångar är givet, men precis som jag skrev i mitt förra inlägg är det skönt att ibland slippa färgläggningsmomentet. Det gör även bakgrunden mer effektfull.

Med Alcohol Inks kan man göra riktigt fräcka bakgrunder på yupopapper. Nackdelen med yupopapper är att det är svårt att få till snygga siluetttryck på den glatta ytan.

Nu har jag lärt mig lösa detta. Om man drar en sträng med Alcohol Lift Ink från refill-flaskan överst på yupopappret och sedan drar ner vätskan över hela pappret med en brayer (en slags gummiroller) så löser man upp färgen så att man sedan kan göra ett avtryck med vanlig slätt cardstock.

Sedan kan man problemfritt stämpla på bakgrunden. Alla stämplar kommer från Lavinia. Det var första gången jag testade tekniken men absolut inte sista.

Eftersom jag tycker scenen talade för sig själv höll jag nere dekorationerna på kortet och valde en slags clean and simple stil.

Karin på Instagram: Pyzzlot
Du finner mer inspirasjon til kortlaging her: Cardmaking – Kortlavning – Kortlaging – Kortmakeri

Nøkkelord norsk: Siluettstempel, Siluettstempler, Siluettstempling. Alkoholblekk. 
Nøkkelord dansk: Silhuet stempel, Silhuet stempler, Silhuet stempling. Alkohol blæk.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More