UT I VERDEN: ANDREA FRA TYSKLAND

1 2,023

Andrea Danz er den første papirkunstneren fra Tyskland i vår serie “Ut i verden”. Andrea har holdt på med papirhobby i rundt 15 år og er en svært dyktig papirkunstner. Andrea forteller at hun liker å lage prosjekter som, i tillegg til å være dekorative, også er nyttige på en eller annen måte. Et eksempel på det er vekkerklokken med minialbum som du ser bilder av lengre nede i artikkelen. Vi er glade for å kunne presentere Andrea i The Paper Crafting i dag.

Andrea REDHva er ditt navn og hvor bor du?
Jeg heter Andrea Danz – nicknavn: Emmi41. Jeg bor sammen med min familie og to siameser-katter i Hessen, Tyskland.

Hva slags papirprosjekter lager du?
Jeg lager kort, minialbum og layouts, men også for eksempel Home Deco.

chal28-7

Når begynte du med papirhobby?
Jeg har i hele mitt liv arbeidet med papir og andre hobbymaterialer. Papirhobbyen begynte jeg med for rundt 15 år siden. Fotoalbum og interiørdesign, i noe kortere tid. Da jeg startet med papirhobby fantes det ikke en gang et eget navn på hobbyen og man fikk ikke kjøpt papir og andre produkter slik som i dag. Den gangen samlet man på souvernirs som man limte inn i album og man skrev alt for hånd.

Hva (og hvem) inspirerer deg?
Jeg trenger sjelden inspirasjon utenfra, jeg har så mange idéer i hodet fra før. Dersom jeg trenger inspirasjon hender det at jeg søker på nettet, for eksempel på Pinterest. Tidligere pleide jeg også å delta på forum på nettet, men har dessverre ikke så god tid til det lengre.

 Hvor ofte holder du på med hobbyen?
Det varierer – men som oftest rundt tre ganger i uken, gjerne mer dersom jeg har tid. Jeg har så mange fotografier liggende og vente på at jeg skal få tid til å gjøre noe med de.

008fHar du noen andre hobbyer ved siden av papirhobbyen?
Ja, jeg fotograferer mye og deltar på en utfordring om å ta egne selvportretter fordi bildene av meg alltid så forferdelige ut. Nå har jeg lært å ta flotte bilder. Jeg broderer også inni mellom, og da Hardangersøm, og jeg leser mye. Noen ganger holder jeg også på med smykkelaging.

Kjenner du til noen skandinaviske papirkunstnere og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirhobby?
Jeg kjenner til noen skandinaviske papirkunstnere, men ikke alle. Jeg liker den skandinaviske stilen, og jeg lager gjerne prosjekter i den stilen selv.

018uioAndre ting du ønsker å nevne?
Jeg forsøker å holde meg til prosjekter hvor jeg kan beholde hendene mine rene, men det er unntak fra denne regelen. Tidligere i år var jeg med på en workshop med Finnabair. Jeg bruker gjerne hansker når jeg arbeider med slike prosjekter, men hendene mine så veldig fargerike ut etterpå. Jeg liker Anna veldig godt – hun er en dyktig kunstner med en svært spesiell stil!
Et par ganger i året holder jeg workshops – og jeg skal holde en nå i November om vekkerklokke-albumet mitt. Det er en vekkerklokke hvor man legger til et minialbum og som dermed også kan brukes som dekorasjon i hjemmet. Jeg liker at ting kan være nyttige og ikke bare til pynt. Noen av mine prosjekter har også blitt publisert i magasiner.


001 (2) 008

Jeg er med i flere Design Teams, og mange av dem har jeg vært designer for i flere år, slik som Stampsfun=Creativity, Everybody-Art-Challenge, Vintage Udfordring, Self-Portrait Challenge. I tillegg arbeider jeg for to nettbutikkers Design Teams. I de fleste Design Teamene jeg er med i er jeg teamleder. Dersom tiden tillater det pleier jeg også å takke ja til å være gjestedesigner, slik som nå i november hvor jeg er gjestedesigner for Noor design. Det gleder jeg meg veldig mye til.

chal52-1

026

023

 

chal75-1

001wer


Her finner du Andreas prosjekter på internett:
Andreas blogg: Mini und maxi
Anleitungen: Mumanleitungen

Foto: Andrea Danz
Publisert med tillatelse

close
1 kommentar
  1. Maryann skriver

    Fantastiske projekter som Andrea har lavet, men jeg har set en hel del af hendes smukke projekter tidligere også, og hun er helt uovertruffen god.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More