NORDLYSET: ANNES JAKKE-ESKER

3 1,703

Februar har akkurat startet og våren kjennes ikke like langt unna lengre. Med våren kommer også konfirmasjonstid og i dag viser vi fram noen flotte jakke-esker som passer perfekt som en hilsen til konfirmanten. Anne har laget esker som passer til både gutter og jenter og nedenfor får du både en beskrivelse til, og en mal på, eskene.

Jeg bruker et ark som måler 30/30cm. Foruten de sorte jakkene bruker jeg ark som har mønster på begge sider, for å få et annet mønster på slagene. Måler opp på baksiden og klipper ut. Jeg bruker skjærebrettet og den “butte” kniven på de striplede linjene som skal brettes. På de skrå brettelinjene bruker jeg linjal og falseben. Det er lettest da de er så korte.

Anne6

Jakkehalsen og jakkeåpningen åpner jeg med skalpell mot en linjal. Slagene bretter jeg utover mot en linjal etter at jeg har markert opp med falsebenet og linjalen. Jeg bruker falsebenet på baksiden av slagene for å få de til å ligge pent. Flippen bak merker jeg av og klipper til før jeg limer sammen. Det er viktig å være nøye med hvor den skal være, så det passer da den er limt.

Etter at selve jakka er ferdig brettet, lager jeg til skjorte/bluse for jentestørrelsen og vest om jeg ønsker det. På jenteesken skal blusekragen klippes til og brettes pent ned. Vest kan man lage mal på etter eget ønske. Så limes skjorte og vest/bluse til jakka. Jeg pynter alltid jakka ferdig før jeg limer den sammen. Det er lettest. Jeg har brukt selvklebende halvperler og stener og brads etter som det passer til jakkene.

Ei lita lomme blir fint på guttejakkene. Limes cirka 5 centimeter ned på venstre bryst. Sløyfe til gutta er tøft. Sløyfe kan lages selv av litt smalt bånd. Jeg har brukt noen ferdigkjøpte og laget de hvite selv. Jeg har limt på et stempel foran hvor det står “gratulerer som konfirmant” og et lite vers på baksiden.

Anne5

Anne3

Anne4

På jentejakka, som er litt mindre, bruker jeg et lite perlekjede og ei “nål” til pynt. Små knapper i form av selvklebende perler eller stener.

Anne2

Så er det tid for å lime sammen. Jeg limer først de to små spissene på kortsidene til den bakerst bunnen, så limer jeg den lille limekanten på siden inn i esken. Til slutt limer jeg på den siste delen av bunnen. Så former og bretter jeg til de skrå brettene, så den får en fin form. Til slutt bøyer jeg klaffen på toppen og bretter den innunder lukkeflappen.

MAL TIL JENTE-ESKE

Anne1

Anne mal Anne mal 1

MAL TIL GUTTE-ESKE

Anne mal 4

IMG_1100

Anne mal 3 Anne mal 2

Foto: Anne
Publisert med tillatelse

close
3 kommentarer
  1. Maryann skriver

    Hvor er de bare kanon flotte dine æsker Anne. Og en super ide nu til konfirmationerne.

  2. anita liedtke skriver

    Wow, sikken en fin ide ! Den må jeg huske ! Tak for beskrivelsen ! Hilsen Anita

  3. dorte skriver

    fantastisk fine, tak for tut

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »