Använd det du redan har hemma för kort i slimlineformatet

0 90

Just nu kommer det ganska många nya produkter i slimline-formatet – stenciler, dies, pappersblock, ja till och med embossingfoldrar. Idag tänkte jag ge några tips om vilka produkter du kanske redan har hemma som fungerar alldeles utmärkt till formatet.

Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Födelsedag
Stilart: Clear and simple
Teknikker bruk: stämpla, färglägga, embossing, stencilering, die-cutting
Pynt/dekor:  Ingen
Hovedfarge:  Grönt
Utstyr som er brukt: Stencil från Prima/Finnabair, strukturpasta från Nellie Snellen, mica-spray från Tim Holtz, blomsterstämpel från My Favorite Things med koordinerande die, vitt embossingpulver, textdies från Hero Arts (den stora) och Crealies (den lilla), akvarellpennor från Studio light, kortbas och cardstock

Om vi börjar med kortbasen… Jag älskar att ha färdiga kortbaser. Det går så mycket fortare än att stå och skära och vika om man har ett gäng klara i rätt format. Det finns färdiga kortbaser i slimline-formatet t.ex. från Anjas, men sist jag var i butiken var de slut. Istället köpte jag kortbaser i A5-format. Enkelt att bara skära ner till önskad bredd. De remsor som blir över kan du använda till att skära ut texter, eller stämpla texter på.

Stenciler. Många av de stenciler du har hemma är säkert inte större än 6” höga. Ibland kan de vara svåra att mönsterpassa om du vill göra högre kort än 15 cm. Titta då om du inte har några som är 9” eller 12” höga. Jag har ett par, det finns hos Darkroom Door, Dina Wakley,, Dutch doobadeoo är över 20 cm höga och Pronty gör flera i A4-format. Den jag har använt är från Prima Marketing/Finnabair och är 9” hög. De fungerar utmärkt till det avlånga slimeformatet som är ca 9”*4” (det finns inget exakt format).

Bakgrundspapper. Om du inte har massa 12” ark papper som passar – varför inte göra din egen bakgrund? Jag har gjort min genom att använda strukturpasta genom stencilen och sedan har jag sprayat med Tim Holtz fantastiska Mica Spray (och om du inte får tag på Mica spray kan du faktiskt blanda din egen genom att använda Nuvo Skimmer powder och blanda med vatten i en mini-mister). Otroligt enkelt och snabbt sätt att göra en bakgrund.

När du väljer stämplar och dies har jag märkt att man gärna vill ha lite större typsnitt när kortet är högt. Här har jag använt Hero Arts Happy and Thanks stamp & cut die och kombinerat med en gammal Crealies “Birthday” die som jag hade liggande. Samma sak med val av stämplar – du vill gärna matcha höjden på korten på något sätt så välj lång-smala stämplar. Jag valde Freshly Picked Bouquet från My Favorite things. Jag embossade stämpeltrycket i vitt och färglade sedan lite snabbt med vattenlösliga tushpennor och skar ut blomman med tillhörande die.

Jag älskar ju att shoppa – men ibland kan det ju vara bra att använda det man har. Det är ju också trendigt! 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More