ÅRETS SKANDINAVISKE SCRAPPER – FRA NETTHETS TIL SUKSESS!

0 2,453

I fjor sommer ble det satt fokus på nettmobbing innen scrappemiljøet og Susanne Halseth fra Skoppum i Vestfold var en av de som stod fram og fortalte om hetsen hun hadde blitt utsatt for gjennom anonyme kommentarer på internett. Derfor var det ekstra gledelig at det nettopp var Susanne som ble kåret, av The Paper Craftings lesere, til “Årets skandinaviske scrapper 2016”. 

Susanne startet med papirhobby i 2009 da hun ønsket å lage invitasjoner til bryllupet sitt. I dag lager Susanne kort, pynter esker og konstruerer flerdimensjonale papirprosjekter. Fellesnevneren for hennes prosjekter er en feminin, romantisk stil og mange vakre detaljer. Susanne var “Nordstjerne” i The Paper Crafting i januar 2016.

Netthetsen som Susanne ble utsatt for gikk både på hennes hobbyprosjekter, helse, utseende og familie. Hun valgte tilslutt å stenge kommentarfeltet på bloggen susannehalseth@blogspot.no og fikk, etter at hun stod fram med sin historie, mange støtteerklæringer fra andre scrappere som også hadde vært utsatt for det samme. 

Da vi i oktober i fjor startet opp med nomineringen av kandidater til “Årets skandinaviske scrapper 2016” ble det tidlig klart at Susanne var en av favorittene. Hun gikk til topps i den norske semifinalen i mars og vant over Sanne Nielsen, Danmark og Cecilia Gunnarsson, Sverige i finalen i april. 

Hva føler du nå?
Sjokkert. Jeg ble utrolig overrasket over å bli nominert til denne kåringen til å begynne med. Jeg nominerte selv 3 stykker jeg beundrer veldig i denne hobbyen. Jeg synes det er så hyggelig at noen tenkte på lille normale meg og nominerte meg når det finnes så mange dyktige papirkunstnere i Norge og skandinavia.

Hvorfor tror du at det var du som vant?
Åh, det var et vanskelig spørsmål. Jeg håper jo jeg vant fordi det jeg lager inspirer andre til å drive med hobbyen sin. Det er det største komplimentet jeg kan få innen denne hobbyen. At noen finner inspirasjon i tingene jeg lager.

Jeg tror mange ser på meg som ganske normal, full av feil og mangler jeg også. De fleste som kjenner meg på nett eller privat ift. hobbyen vet at jeg blir fort inspirert til å prøve nye ting. Surrer mellom stilarter og medier opptil flere ganger på kort tid. Publiserer både det jeg er fornøyd med men også ting jeg ikke føler jeg fikk til. Jeg er ikke redd for å få hjelp av andre, lifte andre osv. jeg har alltid noe nytt å lære og det tror jeg er viktig i en slik kreativ hobby.

Har det å bli kåret til Årets skandinaviske scrapper påvirket ditt forhold til papirhobbyen?
Både ja og nei. Det er definitivt en stor ære og bli kåret som årets skandinaviske scrapper. Samtidig som jeg blir litt flau, fordi det er så mange andre jeg synes fortjener denne tittelen mer enn meg. Jeg føler ikke det kommer til å påvirke meg så mye innen selve hobbyen.

Hvilke reaksjoner har du fått – fra venner, familie og andre scrappere?
Utelukkende positive. Jeg har fått så mange hyggelige meldinger på alle mine sosiale medier fra både venner og ukjente, både scrapperer og ikke scrappere. Naboer og venner som ikke visste at jeg holdt på med denne hobbyen før de så det i lokalavisen her jeg bor..

Hva synes du om selve kåringen?
Synes det var en veldig hyggelig kåring. Setter lys på hobbyen på en positiv måte.

Er det noe du vil si til de andre finalistene/semifinalistene?
Noen av semifinalistene har vært og er fortsatt noen av mine største inspirasjonskilder innen denne hobbyen, så det føles helt surrealistisk og bli nominert til en slik kåring på lik linje som dem. Jeg setter enormt pris på all hjelp, dumme spørsmål som er besvart og gode vennskap med flere av dem. Vil spesielt trekke frem Kirsten Hyde som er mitt ultimate leksikon når det gjelder scrapping. Finner jeg ikke ut av ting på Google sender jeg Kirsten en melding og får alltid gode svar.

Jeg kjenner ikke til så mange scrappere fra utlandet så semifinalistene fra Sverige og Danmark var ukjente for meg. Jeg synes det har vært veldig spennende og se hva våre nabokvinner kreerer og har begynt å føle de på sosiale medier for å følge med videre.


Vi gratulerer Susanne så mye og håper å se mange av hennes nydelige kreasjoner også i årene som kommer. 

Foto: Susanne Halseth
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA