Art Journal – hvordan starte og hvordan videreutvikle det?

Å jobbe med Art Journal er en måte å jobbe med egne følelser

Art Journal er en litt egen måte måte å være kreativ på. Poenget med Art Journal er at dette er stort sett noe du gjør for deg selv. Enten er det for å utvikle teknikker og bakgrunner, jobbe med collage, skrive notater og jobbe med tekster eller og å jobbe med egne følelser og en måte å jobbe med ting man trenger å jobbe med. I det siste har det vært mye fokus på psykisk helse. Det å jobbe med Art Journal er en måte å jobbe med egne følelser og bekymringer som kan være godt for den psykiske helsen. Her kan du med andre ord bruke hele deg selv mens du jobber. 

Utstyr du trenger til Art Journal:

Du trenger en bok eller journal
Her finner du flere typer journaler i ulike størrelser, som er ment til bruk til Art Journal. Dylusions har flere ulike journaler/bøker med ulike typer papir i. Disse er spennende i bruk. Du kan også bruke en gammel bok, male sidene med Gesso og dermed lage din egen bok.

Det er også mulig å lage egne bøker med egne papirer. Du kan for eksempel bruke resteark og binde dem sammen med Bind it All eller sy dem sammen. Eksempel på hvordan du kan lage din egen Art Journal bok kan du se her:

Farger
Du trenger farger som du kan lage bakgrunner av. Her kan du egentlig bruke det du har. Har du sprayer, malinger eller lignende så bruk dette. Du trenger også Gesso som du kan grunne sidene med.

Det er også fint å ha farger til å farge og skrive med. Du kan bruke fettstifter, fargeblyanter, eller tusj.

Stensiler
Har du stensiler, så bruk dette til å lage bakgrunner. Har du ikke stensiler, kan du lage egne stensiler ved å kutte ut figurer i ark og plast og bruke dette. Stensiler er ikke noe du må ha, men kan være morsomt å jobbe med.

Lim
Til Art Journal er det ikke et stort krav om godt lim. Men skal du rive med collage, kan et godt decoupagelim være nyttig. Ellers kan du bruke det limet du har, om det er limstift eller flytende lim.

 

Noen Art Journal ideer

Lykke til med å prøve ut Art Journal!

Kirstens blogg: My Craft and Garden Tales

Andre artikler om Art Journals i TPC: Art Journals


Videoene i denne artikkelen sees via en link direkte på You Tube.

Translate »