Art Journal kurs i Egersund

En nybegynner lærer Art Journaling av Kate Crane

Det å kunne reise bort en hel helg for å kun drive med scrapping og lære nye ting er helt fantastisk og i helgen har jeg vært på scrappetreff i Egersund – OKKA-treff og hatt det “grævla bra”  (veldig bra uten dialekt). Treffet foregår på Grand Hotel, som er et hyggelig hotel i sentrum av byen. God mat, hyggelig mennesker og fine lokaler, setter en god ramme rundt treffet. Alt ligger til rette for at du skal få hygget deg med hobbyen din.

Treffet hadde i år besøk av Kate Crane og hun hold 3 kurs med Art Journaling. Jeg var så heldig å få være med på alle 3. Art Journaling har jeg gjort veldig lite av, er faktisk ganske grønn på det, og min gelli plate har vært uåpnet og ubrukt i skuffen i flere måneder. Så jeg var veldig spent på kursene og gledet meg til å lære nye ting.

Kate er en utrolig flink kursholder og forklarte tydlig og godt hva som skulle gjøres og hvorfor. Vi jobbet prosjektene fram lag for lag. Jeg har lyst til å vise dere litt av hva vi lærte og lage på kursene, og har du lyst til å prøve dette selv, så finner du videoer liggende ute på Kate sin blogg eller Facebook side. Linker finner du helt slutt i artikkelen.

Jeg har fulgt Kate sine instruksjoner ganske slavisk og laget sidene like hennes eksempler som hun underviste med. Det er for meg en god måte å lære nye ting på:)

Første kurs var: Make the most of your mini prints.

Verktøy: Gel plate, brayer, hvit penn, akrylmaling, stensiler og stempler og blekk. Målet var å lage en helt ferdig Art Journal side hvor bakgrunnen var laget med gelli plate. Kurset varte 3 timer.

Bakgrunnen ble bygget opp med tynne lag og vi fikk god opplæring i å bruke brayer. Her er min ferdige side.

Jeg har brukt et av Kate sine søte stempler og fargelagt med fargeblyanter og klippet ut. Litt Washi tape, glitter og doodling så var siden klar:)

Andre kurs var: Mini Art Journalig 

Verktøy: Akrylmaling, brayer, mini art journal bok eller ark kuttet til (9x14cm), stensiler, stempler, hvit gel pen og sort tynn marker pen.

Vi laget flere små Art Journal ark og en lite eske til å ha de i. Også her var oppskriften å bygge flere tynne lag, men denne gangen brukte vi ikke gelli plate, men brayer.

Det tredje og siste kurset var: Art Journal Inspiration

Verktøy: Art Journal bok i ønsket størrelse, pensler, akrylmaling, stempler, stensil med mer.

Her laget vi to collager. Bakrunnen er lagt med pensel og akrylmaling. Resultatet blir overraskende når man setter sammen forskjellige utklipp. Dette var veldig gøy, og jeg skal nå klippe ut bilder fra magasiner så jeg har en liten bunke hjemme. 

Først kommer den siden jeg ble mest ferdig med.

Denne ble jeg ikke helt ferdig med, og skal jobbe videre med den hjemme.

På alle tre kursene så laget vi bakgrunner med litt forskjellige teknikker. Det ble forskjell på strukturen og dybden i bakgrunnen og det var gøy å se forskjellen. Etter en sånn helg så er det litt enklere å sette igang hjemme og jeg får lyst til å bare kaste meg ut i det og eksprimentere med farger og teknikker.

Har du lyst til å se mer om Kate Crane og alt det fine hun lager, så finner du bloggen hennes her: The Kathryn Wheel  og du finner henne på Facebook her og Pinterest her.

Har du lyst til å dra på kurs neste år, så skal OKKA TREFF ha to kurshelger i 2018, det første alt i januar. I 2019 blir det både kurshelg og treff. Så har skjer det mye spennende fremover!  Du finner mer info på Facebooksiden deres. Scrappetreff i Egersund – OKKA TREFF. Her finner du all infoen du trenger om kurs og treff framover. OKKA TREFF drives av Brit og Linda, to hyggelige damer som sørget for at jeg fikk en flott helg.

Håper du ble inspirert og får lyst til både treff og kurs. Ha en flott uke! 

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.