ART JOURNALING: DAYDREAMS

0 1,256

Jeg tilbragte en dag sammen med min dejlige veninde Bjørg. Hun er en dagdrømmer, ligesom jeg selv er det. Når vi er sammen, så dagdrømmer vi om fremtiden og vi dagdrømmer altid i farver. Dette var inspirationen til denne Art Journal side.

Type prosjekt: Art Journal
Anledning: Generell
Teknikker brukt: Stempling, Smooshing, fargelegging

Tankerne bag projektet:

Teksten giver lidt sig selv, da den var selve inspirationen. Min veninde elsker pastel farverne og jeg elsker watercolor. Derfor blev det lyse farver og watercolor jeg valgte at bruge. Vi er begge stor fan af Beatrix Potters måde at male på, og især hendes tegninger af Peter Kanin, som nok er den børnebog hun er mest kendt for. Jeg besluttede derfor at male lidt i stil med hende. For noget tid siden malede jeg to blomster, som jeg kunne huske min veninde var ret vild med – de skulle derfor også indgå på siden.

Teknikker anvendt:

Jeg startede med at finde min hjemmelavede art journal frem. Siderne er lavet af watercolor papir og derfor perfekt til denne side.

GD2016 Ria #6-01

Så dækkede jeg mine kanter med washi tape, for jeg ville ikke have at hele siden skulle fyldes ud men ønskede en slags kant. Herefter skrev jeg min tekst – først med en blyant og herefter tegnede jeg den op med en sort vandfast pen.

GD2016 Ria #6-02

Med StazOn Jet Black stemplede jeg så mine blomster, som skulle være på siden. De blev ikke helt perfekte, så jeg tegnede dem op med en Pigma Micron 005 sort pen.

GD2016 Ria #6-03

Jeg lod siden tørre i ca. 10 minutter, før jeg gav blomsterne et lag af min Winsor & Newton water colour kuns-maskingsvæske. Dette lod jeg tørre natten over (det er ikke nødvendigt at lade det tørre så længe, men det skal være helt tør før du fortsætter). Brug ikke dine gode pensler til at tilføje væsken, men dediker en billig pensel til maskingsvæske formålet.

GD2016 Ria #6-04

Først gjorde jeg min side våd med vand, derefter påførte jeg Distress Ink i farven Shaded Lilac. Jeg ved ikke hvad der skete, men min micron pen begyndte at løbe, besluttede dog at forsætte alligevel, og se hvor jeg ville ende.

GD2016 Ria #6-05

For noget tid siden lavede jeg 2 kort, hvor jeg anvendte teknikken smooshing. Du kan se dem HER.

Den samme teknik valgte jeg at anvende til min baggrund her. Jeg brugte 2 andre Distress Inks fra Ranger Cracked Pistachio og Evergreen Bough. Evergreen Bough brugte jeg kun i øverste venstre hjørne og nederste højre hjørne.

GD2016 Ria #6-05b

I det vand jeg brugte tilsatte jeg lidt Perfect Pearls fra Ranger for at give siden lidt shine. For ikke at spilde de farver jeg havde på min palette, brugte jeg dem på den modsatte side, så de ikke skulle gå til spilde.

GD2016 Ria #6-05c

Da jeg fjernede Winsor & Newton water colour kuns-maskingsvæske laget, rev det noget af designet med op.

GD2016 Ria #6-06

Dette er siden, der åbenbart ikke vil lykkes for mig. Jeg tegnede designet op igen. På dette tidspunkt var jeg på ingen måde tilfreds med siden, baggrunden var blevet for mørk. Jeg tog noget hvid akryl maling og fortyndede med vand og brugte mine fingre til at smøre på baggrunden – straks var jeg mere tilfreds.

GD2016 Ria #6-07

Herefter malede jeg mine blomster med en watercolor teknik, hvor man anvender billige vandbaserede tusser som medium.

GD2016 Ria #6-08

Jeg har en video, der viser, hvordan jeg gør på min youtube kanal “KreaTroldens Hjørne”.

Herefter fjernede jeg min washi tape. For at fremhæve mine blomster gik jeg over dem med mine Derwent Inktense Pencils. Derefter gik jeg over dem med hvid fortyndet akryl maling, ligesom jeg gjorde med baggrunden. Derefter tegnede jeg mine blomster op med en meget fin pigma micron pen.

GD2016 Ria #6-09

Så var der bare tilbage at beslutte sig for hvordan jeg ville redde min tekst. Samt lave de sidste små detaljer jeg mente siden manglede.

GD2016 Ria #6-10bMaterialeliste:

 • Hjemmelavet Art Journal med watercolor sider
 • Washi tape
 • 0,7mm stift blyant og viskelæder
 • Pigma Micron Pen 01 + 005
 • StazOn Jet Black
 • Tim Holtz Flower Garden CMS215 stamp set
 • Winsor & Newton Water Colour Mediums Kunst-Maskingsvæske
 • Ranger Distress Ink – Shaded Lilac – Cracked Pistachio – Evergreen Bough
 • Hvid akryl maling
 • Derwent Inktense Pencils
 • Ranger Perfect Pearls: Perfect Pearl
 • Vand i en mini mister

Denne side ville på ingen måde samarbejde. Dog er jeg stadig glad for at jeg fortsatte med siden og er blevet glad for resultatet. Med denne side vil jeg blot sige, giv ikke op, selv hvis din side driller og modarbejder dig. Det er trods alt ”bare” en side i din Art Journal og du kan altid male over den igen.

KreaTive hilsner

Ria-Kirstine aka KreaTrolden

Vi kender det alle ikke sandt? Nogen gange får vi slet ikke det resultat, som vi oprindeligt havde planlagt eller ønsket. Sådan er det bare med vores hobby. Og det er ganske sandt som Ria-Kirstine skriver – det er trods alt “bare” en side eller noget papir. Så vi siger “Go with the creative flow and have fun!”

Du kan nedenfor følge med i, hvad GD2016 Ria-Kirstine har lavet af spændende Art Journaling projekter i magasinet:

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More