ART JOURNALING: DON’T STOP BELIEVING

1 1,163

Inspirationen til denne Art Journal side kom fra, ja jeg ved det egentligt ikke rigtig, en blanding af at lave en color swatch / farveprøve på nogle nye tusser, en tur på biblioteket og så et par Pixar film, bliver aldrig for gammel til tegne- /animationsfilm, hvilket alt sammen fik mig til at tænke på magi, magisk univers, ens barndom når de bøger man fik læst højt kom til live.

Type prosjekt: Art Journal
Teknikker brukt: Tegning, fargelegging
Hovedfarge: Rosa

Baggrunden med teksten og tegningen af pigen og bogen er inspireret af turen på biblioteket, farverne er fra min nye color swatch / farveprøve, og det at der ”flyver” magi op fra den åbne bog kommer fra Pixar filmene.

Citatet ” Those Who Don’t Believe in Magic Will Never Find it” stammer fra Roald Dahl, manden bag filmen “Charlie og Chokoladefabrikken” Godt nok ikke en Pixar / Disney film, men magien er der, og jeg elsker det univers han skaber.

Jeg havde egentligt ikke så mange tanker bag projektet. Det eneste ord jeg som sådan havde i tankerne da jeg satte mig til skrivebordet var magi, magisk… Hvilket ledte mine tanker hen på børns opfattelse af magi, hvad jeg selv tænkte som barn.

GD2016 Ria-Kirstine_#6Magi er ikke ”bare” det man ser i et trylleshow eller et kort trick, det kan også være når en bog kommer til live, når den bliver læst højt, og et nyt univers åbner sig for en. Eller også er det bare mig. Personligt har jeg altid været fascineret af Disney’s og Pixar’s magiske univers og ja der kom tankerne da også hen ad undervejs… Derfor blev pigen tegnet lidt ala en tegnefilms figur.

Elsker Roald Dahl´s Citat som står på siden, for det jo sandt. For mig er det et citat der får mig til at se mere positivt på tingene, gør man ikke det går man snildt glip af livets små magiske øjeblikke.

TEKNIKKER ANVENDT:

Først dækkede jeg hele Art Journal siden med gamle sider fra en bog købt i genbrug. Jeg limede dem fast med Decoupage lak (mat) fra Schjerning. Laver jeg denne teknik en anden gang vil jeg nok give siden et lag fortyndet gesso, inden jeg limer de gamle sider på, for min side ligger ikke fladt nu. 

GD2016 Ria-Kirstine_#1

Herefter dækkede jeg siden med fortyndet hvid gesso. For at skabe lidt effekt tørrede jeg noget af det af igen med en baby wipe.

GD2016 Ria-Kirstine_#2

Så er det tegne tid – jeg bruger altid en blød blyant til at tegne mit motiv op med. Motivet googlede jeg mig frem til og tegnede så efter billedet, som ved den første Art Journal side med navnet ”Happiness”. Derefter stemplede jeg med Memento Tuxedo Black ink nogle detaljer på min side. Her jeg brugte stempelsættene: Hero Arts “Antique Engravings” (Jeg elsker dette sæt og griber tit efter det) og “Many Dots”, og mine 2 nye stempelsæt fra AlteNew “To the Moon” og “Floral Motifs”. Derudover tegnede jeg lidt krims krams hist og her, små cirkler, hjerter og nogle stjerner.

Herefter kom jeg endnu et lag fortyndet hvid gesso henover, igen ikke helt dækkende.

GD2016 Ria-Kirstine_#3

Herefter skrev jeg citatet af Roald Dahl: ”Those Who Don’t Believe in Magic Will Never Find it”. som jeg først skrev med en blyant og derefter tegnede op med en Pigma Micron 03 sort pen.

GD2016 Ria-Kirstine_#4

Så kom det sjove med at farvelægge. Her brugte jeg mine Neocolor 2 watersoluble og Faber-Castell Gelatos, som jeg skiftevis blended ud med min finger og en våd baby wipe, derudover brugte jeg en mini mister udvalgte steder for at få farven til at løbe ned ad siden.

GD2016 Ria-Kirstine_#6.1

Da jeg var tilfreds med min farvelægning, stregede jeg op med en sort PC-1MR Posca Pen forskellige steder.

Afslutningsvis fortyndede jeg noget hvid akrylmaling med vand og ved hjælp af en viftepensel, kunne jeg lave små dråber af hvidt ved at banke min viftepensel mod min (i dette tilfælde) Posca Pen. Herefter tog jeg en lille plastik hætte fra en stiftblyant og stemplede nogle små hvide cirkler med min akryl maling.

GD2016 Ria-Kirstine_#5

Her er det færdige resultat………

GD2016 Ria-Kirstine_#6

MATERIALELISTE:

 • Hvidt Karton
 • Sider fra en gammel bog
 • Fortyndet Gesso fra Søstrene Grene
 • Decoupage Mat, Schjerning
 • 4B Blyant
 • Memento Tuxedo Black ink
 • Hero Arts – Antique Engravings
 • Hero Arts – Many Dots
 • AlteNew – To the Moon
 • AlteNew – Floral Motifs
 • Sort pen, Pigma Micron 03
 • Neocolor 2 watersoluble
 • Faber-Castell Gelatos
 • Posca Pen
 • Vand
 • Hvid akryl maling

Jeg håber, du fandt noget inspiration. Har du nogen spørgsmål er du altid velkommen til at skrive en kommentar til mig på bloggen.

KreaTive hilsner

Ria-Kirstine aka KreaTrolden

Du kan læse de andre gjestedesigner artikler med Ria-Kirstine her:

close
1 kommentar
 1. dorte skriver

  WOW hvor er det flot super sødt og magic..tak for fin tut. super sødt billed

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More