Scrappeintervjuet: Åsa fra Sverige

Åsa fra Sverige startet med papirhobby allerede i 2004, og da spesielt kortlaging. Det er også kortlagingen det har blitt mest av, selvom Åsa også lager altered prosjekter og layouter. Åsas fantastiske kort kjennetegnes av nydelig fargelegging, søte motiv gjerne fra de kjente svenske stempelprodusentene og flotte detaljer, nettopp den stilen som mange forbinder med skandinavisk papirhobby. Åsa har også introdusert papirhobby til sin mamma Margareta som du kunne lese mer om i TPC i september i fjor.

_DSC2469

Hva er ditt navn?
Jag heter Åsa Wermelin

Hvor bor du?
Jag bor i Gävle i Sverige.

SE OGSÅ: SCRAPPEINTERVJUET: ANETHE FRÅN SVERIGE

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jag har en blogg, och adressen dit är: http://asamia.blogg.se

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag skapar mest och helst kort, men har även altrat och skapat layouter.

Når begynte du med papirhobby?
Jag började med kortmakeri hösten 2004.

IMG_3536
IMG_3455

IMG_3147

IMG_3080

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag blev introducerad av en vän och kollega. Hon visade mig grunderna i embossing med pulver och varmluftfön. Jag fastnade för hobbyn eftersom man både kunde skapa hemma och åka på träffar och vara i sociala sammanhang inom hobbyn.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag sitter och skapar lite varje dag, och ordnar även träffar för mina vänner. Jag har även arrangerat 14 stycken scrap och stämpelmässor i Gävle.

Hvordan er din scrappeplass?
Jag har ett eget litet rum med plats för två personer att scrappa. Jag har hyllor, skåp och lådor till mitt material.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag inspireras av många duktiga skapande personer, tex genom att kika på Facebook och i scrapbloggar. Linda Kläringe/Pysselbus och Rosa Ahlin/ScrapRosa ger mig mycket inspiration. Även min mamma Margareta Stafström/MormorMargareta inspirerar mig.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Färger jag helst skapar med: Rosa, brunt, blått och vitt. Stämplar jag gärna skapar med: Magnolia, Bildmålarna, Mo Manning, Pysseldags, hÄnglar&stÄnglar, Wee Stamps.


Posted

Translate »