Scrappeintervjuet: Astrid fra Norge

Astrid har holdt på med papirhobby siden 2006 da søsteren hennes overtalte henne til å lage julekort. Astrid liker spesielt roen og kosen med papirhobbyen, men er også glad i å dra på treff. Til høsten er Astrid med og arrangerer Førdescrappen. I denne presentasjonen kan du bli bedre kjent med Astrid og hennes flotte papirprosjekter. 

Profilbilde 1Hva er ditt navn?
Astrid Magnussen

Hvor bor du?
Jeg bor i Førde, som ligger i Sunnfjord i Sogn og Fjordane. Her har jeg bodd siden 1997 men kommer opprinnelig fra Florø.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Bloggen min er Astrid`s Lille Stempelverden!

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager for det meste kort, men også små gaver som esker og dåpsskrin. Liker godt gjenbruk og tar vare på glass, hermetikkbokser og esker som jeg dekorerer og gir bort som gaver. Stilen min varierer en del. Jeg er veldig glad i vintage, den sukkersøte og romantiske stilen, lag-på-lag, C&S, men også klare sterke farger. Å lage maskuline kort er en utfordring for meg som jeg stadig jobber med. Når jeg fargelegger motivene mine bruker jeg Promarkere. Storkoser meg med fargeleggingen og øver stadig.

Når begynte du med papirhobby?
Det var min søster som introduserte meg for denne hobbyen. Hun hadde holdt på noen år og lagde de nydeligste LO`er og fotoalbum av barna sine, og jeg syntes det var helt fantastisk at det gikk an å lage så mye fint med papir. Hun lagde også litt kort innimellom, og senhøstes 2006 overtalte hun meg til å bli med å lage julekort. Det startet litt forsiktig med helt enkle kort men det gikk ikke lang tid før jeg var helt hekta på denne hobbyen.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det som fikk det hele til å starte var at jeg ble syk og etter noen år måtte gi meg i arbeidslivet. Lange dager uten noe spesielt å fylle de med var tungt. Da min søster overtalte meg til å prøve å lage kort så fant jeg fort gleden i den kreativiteten jeg oppdaget, og jeg fant roen og koste meg hver gang jeg fant veien til scrappebordet. Etter et par år startet jeg å blogge, og så begynte jeg å bli med på treff rundt om kring. Å reise på treff og treffe så mange koselige mennesker, som har den samme lidenskapen for hobbyen som en selv, er helt fantastisk.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
De jeg har valgt er noe av det som jeg har laget og blitt mest fornøyd med.

Mitt første vugge kort.

Gavepose til jente. Gavepose med kort til jente Dåpsskrin med kort.

Dåpskort til gutt.

Bryllupskort
Bursdagskort jente. Vintage.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Ja så ofte jeg kjenner for det. I perioder kan det være nesten hver dag, alt fra en time eller flere. Det hender jeg får scrappetørke men jeg kommer alltid tilbake igjen. Jeg er så heldig å få være DT hos Card and Scrap, Kort`O`Mania og Nordsalten Hobbyklubb og trivest godt med det. Der blir jeg innimellom utfordret til å lage ting jeg ikke føler er min stil og kjenner at det har jeg bare godt av. Deltar også på utfordringer rundt om kring når jeg kjenner for det. Det kan være en god start på å komme ut av en scrappetørke.

Hvordan er din scrappeplass?
Min scrappeplass har jeg i ett hjørne av stuen min. Før jeg flyttet hit jeg bor nå hadde jeg eget scrapperom. Det var utrolig deilig å kunne lukke døren bak seg uten å tenke på å rydde om en fikk besøk. Men med kreative løsninger og en mer bevisst orden så fungerer dette helt fint.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det finnes så utrolig mange dyktige og kreative papirkunstnere der ute, og jeg henter inspirasjon over alt. Både blant de mer kjente men også de mindre kjente innen scrapping. Skal jeg nevne noen må det være Marianne Skjelstad, Bente Årstad,  Åse-May Hjelle, Randi Thorsen og Trine Kristiansen.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Nå er jeg og et par jenter til i ferd med å lage til det første helgetreffet på disse kanter av landet. Det heter Førdescrappen og skal være helgen 23-25 okt.2015. Vi håper at det skal bli det første av mange treff her i Førde fremover. Alle er velkommen til å bli med. Vi har en egen side på Facebook og en blogg som heter Førdescrappen.

Foto: Astrid Magnussen
Publisert med tillatelse

 


Posted

Translate »