Att göra vår är enkelt med CAS-kort

Så här efter nyår är det kanske flera av oss som börjar längta efter ett avbrott från tomtar, stjärnor och juleljus – både i rummet och på korten. Själv kände jag en längtan efter våren och tog fram en massa blommiga, våriga stämplar. Och ibland behövs inte så mycket mer än en stämpel för att göra ett kort om man använder sig av stilen Clear and simple (CAS) när man skapar. 


Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Vår
Stilart:  CAS
Teknikker bruk: Stämpling, färgläggning
Pynt/dekor:  Ingen
Hovedfarge: Gul och grön
Utstyr som er brukt: Motivstämpel från Stampingbella – Bundle Girl with a Wood Anemone, textstämpel från Altenews set White Swan Echinacea, Distress refill inks, svart och vit penna, cardstock i brunt och ljusgult.


Vissa stämplar gör sig bäst på egen hand. Utan massa mönstrade papper och utan massa dekoraktion. När man känner så passar det att använda stilen Clear and simple. Stilen brukar ofta använda få lager med papper, oftast bara för att rama in. Ett annat signum är stora ytor med vitt. Det brukar vara den största utmaningen för mig som bara älskar att kladda på med stenciler, färg och stämplar. Men den här gången höll jag mig.

Jag färglade motivet med ett par droppar från Distress refill inks i gult och grön (och pyttelite lila). Att arbeta direkt med inken är kul och lite en utmaning eftersom pigmentet är så starkt i den koncentrerade droppen. Jag målade lite gräs som flickan sitter på men lät resten vara vitt. Jag använde svart penna för att rita en ram kring motivet och rita lite grus och gräs på marken. Jag använde även vit penna för ett par accenter på motivet. Sen stämplade jag texten uppe i ena hörnet och ramade in motivet med brun cardstock som jag fäste på en ljusgul kortbas. Det går snabbt att  CAS-kort. Tänk om det gick lika snabbt att göra vår…

Vilka motiv eller projekt är du extra sugen på så här i början av året? Kommentera gärna!

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.