BAKGRUNN MED DISTRESS OXIDE REFILL

0 876

I dag vil jeg vise dere hvordan jeg lager bakgrunner med Distress oxide sine refill flasker. Jeg har i tillegg brukt lys akrylmaling for effekten sin skyld, ellers så vil refill dråpene trekke rett inn i arket. Når jeg holder demo på teknikker, så viser jeg alltid også ferdige produkter med bakgrunnene mine.  Jeg synes det er viktig å ikke bare leke med alt det nye som vi prøver, men å lage et kort, en tag eller bruke det på en layout.

Type prosjekt: Bakgrunner
Anledning: Demo på treff
Stilart: Mix media
Teknikker brukt: Lek med medium, dytt nedi maling, vri og løft opp, stempling
Medium som er brukt: Fresco Finish akrylmaling, Oxide refill
Utstyr som er brukt: Craftsheet, sprayflaske til vann, spatel, heatgun, stempler fra Paperartsy og Aall and create
Evt. andre opplysninger: Trenger Refill farger som er lyse og mørke
Når jeg velger farger til denne teknikken, så tenke jeg kalde og varme farger eller bare setter sammen de fargene jeg liker best. Men det må være en gruppe med lyse og en med mørke farger for å få best resultat.
Selv så lærte jeg dette på en Make and Take demo på messe i Birmingham hos en av utstillerne. Når vi jobber med mix media så blir resultatet aldri likt, og som jeg sier til dem som ser på demoene mine, her blir ingenting feil vi jobber bare videre til bakgrunnen blir sånn du ønsker den skal være.
Nå har jeg laget klart 2 klatter med maling og dryppet dråper oppi. Man kan bruke mer maling og flere dråper om man ønsker det. Spray vann på så dråpene oxiderer. Ha klart ferdige tag eller kartong i valgfri størrelse. Jeg legger så arket i blandingen, vrir litt og løfter opp arket. Tørk med heatgun. Ble ikke hele arket dekket så legg det ned i blandingen igjen. Man kan tilføre mer dråper og vann.Eller spraye vann rett på arket og la fargen renne utover.  Ikke tørk bort malings blandingen når du er fornøyd med fargen på arket. Den skal brukes til å stemple med. Gjenta prosessen med den andre blandingen.

Her er mine ark ferdige etter første dypping i blandingen. Forsett som sagt med mer farge om ønskelig.
Jeg lager alltid mange bakgrunner mens jeg holder på og har dem liggende til senere prosjekter.

Del to er å stemple.
Jeg anbefaler å bruke gummistempler. Å stemple med maling kan gjøres på to måter. Dytte stempelet rett nedi malingen eller bruke en svamp nedi malingen og dytte den forsiktig på stemplet.
Den lyse malingen skal stemples på den mørke bakgrunnen og motsatt. Husk å tørke innimellom.
Det er viktig å vaske stemplene med en gang, men ha gjerne en boks med vann å legge dem oppi så kan de vaskes etterpå.

Bakgrunnene lager jeg til kort eller deler til andre kort. Stjernene er stempler på en bakgrunn og klippet ut.

Her har jeg stemplet huset med svart stempelpute på en av bakgrunnene. I tillegg så har jeg stemplet huset på bakgrunner i andre farger, klippet ut og limt oppå. Dekorert med stempling rundt kanten og farget med hvit pen i noen av rutene. Samme måte er brukt på tagen, men her er det kun det blå i øyet som er stemplet og klippet ut av rester etter hatten. Øyet og lyspærene har fått litt glitter lim på seg.

Nå er det bare til å sette i gang å leke med refill dråper, maling og vann.
Bruk gjerne både tekst dies og andre former dies på de bakgrunnene som er ferdige.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More