,

Betinas boks

Etter mange henvendelser i etterkant av min forrige artikkel «Nesten jul», så lager jeg en oppfølgende artikkel med maler på boksene jeg har laget de siste to-tre årene. Jeg lager de i fem forskjellige størrelser litt etter hva jeg skal ha oppi. Nederst i artikkelen finner du malen på de to jeg bruker mest. I utgangspunktet så bygger denne typen bokser på Torill Haugens kaffeboks som fløy over landet og alle som holdt på med papirhobby som en farsott noen år tilbake.


Type prosjekt: Boks – papirhobby
Anledning: Jul
Teknikker bruk: Lag på lag
Pynt/dekor: Dies, stempler, blomster, osteklut, dombjeller og stjerner
Hovedfarge: Blå
Utstyr som er brukt: Skjærebrett


Tanken bak er så enkel som trenger du en boks og holder på med papirhobby, ja så lager du den selv. Jeg lager til alle mine gaver og da må man skreddersy litt i ny og ne. Men har du først kastet deg på den ballen så blir det bare enklere og enklere å lage. Selv så må jeg ha produsert rundt 150 bokser så langt i år. Alle er solgt, så produksjonen er i gang igjen.

På bildet ser dere hvordan delene til basen ser ut ferdig skjært og klippet. Du trenger to deler til selve boksen og en til lokket.

Et tips er å montere alle lagene på selve boksen i flatpakket versjon. For det første er det lettere å montere de sammen uten å få luft mellom lagene på denne måten. Men ikke minst er så plassbesparende om du skal oppbevare de over tid, som for eksempel til messer.

Også å sette på hanken på lokket er så utrolig mye enklere å få montert når du kan brette lokket utover et underlag for å stikke hull med syl til splittbindersen. Jeg prøvde meg på en ferdig limt versjon en gang og det gikk ikke bra. Lokket knakk i hjørnene. Det er ikke lett å stikke gjennom tre lag med bare luft som underlag.

Da er det bare pynten igjen. På kursene mine sier jeg ofte at pynten er litt fritt, da man liker så ulike mengder og ting. Det eneste som kan være lurt å huske på i sånne to delte prosjekter er at lokket må kunne tas av for å brukes. Jeg er litt glad i pynt og minst like glad i osteklut. Den hører på en måte hjemme i alle mine underlag, retter det til nesten alle. Plutselig hadde jeg en lekker boks med en hel flott ranke med pynt bygget på osteklut. Da var det bare å ta frem saksa og klippe litt. Godt det er enkelt å løse. Det lille hjertet har jeg laget ved å rulle ut lufttørkende leire med et kjevle, stikke ut hjerter ed en pepperkakeform og presse et stempel som dekor ned i leiren. Enkelt og en god effekt.

I neste artikkel om to uker, vil jeg følge opp med et rikt utvalg av pakkelapper av alle restene jeg nå sitter på etter juleproduksjon. Bli med å se hvordan man kan bli kvitt litt oppsamlet dårlig samvittighet og gjøre det om til glede. PS: Malene på boksene finner du under her. Boks papirhobby

Klem Betina 🙂
Blogg: Scrap a Little

Du finner mer inspirasjon til ting du kan lage til jul her: Christmas – jul

OBS! Jeg har rettet opp målene på lokket til den lille boksen da de var feil på malen jeg først la ut.

Nøkkelord dansk: Papir hobby. Folding.
Nøkkelord svensk: Papperspyssel. Låda. Vikning. 

Boks papirhobby


Posted

Translate »