NORDSTJERNEN: BIBBI FRA NORGE

2 2,070

I 1995 startet Bibbi opp med papirhobby, og det var julekort hun først startet med. Etterhvert har papirhobby blitt en stor del av livet hennes, og hun har hobbyen i tankene hver eneste dag. Bibbis stil heller mot vintage og det søte, og for oss som har sett en del av Bibbi vakre papirkreasjoner, har nok de fleste lagt merke til hennes velkomponerte fargesammensetninger og gjennomførte design. 

bibbiHva er ditt navn?
Mitt navn er Bibbi Nyheim.

Hvor bor du?
Jeg bor i Kongsberg med mann og sønn.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Bloggen heter www.bibbis.net og Facebook siden heter www.facebook.com/bibbisbod

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager mest kort og esker.  Elsker bretteteknikker og dies, det å lage «Små gaver rett fra hjertet» er favoritten. Men jeg liker å stemple også.. Starte med blanke ark og stemple, svampe og bruke spennende teknikker for å få et unikt resultat. Men det er veldig tidkrevende så ofte blir det til at jeg bruker «kjøpe ark» For meg er dies, bakgrunnsstempler og tekststempler noe jeg alltid har for lite av. Stilen min er nok mest vintage, mot det søte…

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begynte i -95 med julekort, det var stort å oppdage embossing, husker jeg.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Har alltid drevet med hobby, såper, krydderbuketter, kranser, trolldeig osv. Begynte først med julekort og vips så var jeg hektet på papir og stempel. Ser ikke ut som jeg blir lei heller. For det første trenger man alltids et kort/gave og for det andre så kommer det stadig nye dies, tekststempler, bretteteknikker og annet snadder man kan bryne seg på. Akkurat nå er det Envelope Punch board som er favoritten. Den er genial og kan brukes til det meste av både kort, esker og konvolutter.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Først vil jeg vise et gavesett, hvor jeg har laget en gavepose med matchende innhold.Slike vertinnegaver er hyggelige å få og morsomme å lage.

kraft_veske_rosa_fortjener_det_10

Så et julekort hvor jeg har embosset på englevingene og stemplet bakgrunnen. Den engelving-diesen er favoritt til jul.

julekort_englevinger_1

Så et bokskort med bryllupskake inni. Et skikkelig gøyalt prosjekt!

kort_2013

Deretter et kort med egenlaget bakgrunn og vintage bilde. For meg som ikke fargelegger så er slike bilder ofte et must.

brun_vintage_hjertedryss

Til sist et 50-års kort laget til en venninne i våres. Elsker den litt grove kraftkartong blandet med det feminine som blonder, glitter og rosa. Det ser ut som jeg ikke lager noe annet en i brunt og rosa, men det gjør jeg altså.

ann_helen_50_1

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Mentalt er det hver dag. Men dessverre strekker ikke tiden til papirlek hver dag, men så ofte som mulig.

Hvordan er din scrappeplass?
Den er veldig liten og kompakt, egentlig er det en gammel garderobe som jeg har satt inn en benkeplate. Så har jeg forskjellige Ikea kommoder under, over og ved siden. Men disse hobbysakene har en merkelig tendens til å spre seg til en skuff på badet, litt på soverommet, rommet til guttungen osv. Men det blir vel slik når man har vært hektet i så mange år.

IMG_0532

IMG_0525

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er utrolig mange flotte papirkunstnere i Norge og vanskelig å nevne noen spesielt. Jeg bruker mye tid på Pinterest og Facebook og lar meg inspirere av de flotte gruppene der.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Dette er en fantastisk hobby som alle kan mestre og få flotte resultater, uansett nivå.

Foto: Bibbi Nyheim
Publisert med tillatelse

close
2 kommentarer
  1. Pia Larsen skriver

    Utroligt flotte og ultra søde kort og æsker. Særligt gavesættet er utroligt flot.

  2. Bjørg Ristvedt skriver

    Heia Bibbi! Du har gitt meg så mange flotte og lærerike opplevelser med kort og stempel siden vårt første julekort verksted. Synd jeg ikke har klart å opprettholde samme intensitet/interesse som deg :-). Gleder meg til å se neste kreasjon fra din lille krok.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More