BILDE OG TAG MED ALCOHOL INK

2 1,715

Jeg har lekt meg litt med Alcohol Lift-Ink disse dager. Dette er en nyhet som Tim Holtz og Ranger nettopp har kommet ut med. Og det var kjempegøy! Det var så gøy at jeg fikk lyst å vise alle hvor mye fint man kan lage med Alcohol Ink og Alcohol Lift-Ink.

Av Anita Sæløen Hop, gjesteskribent

Jeg begynte med å ta frem Alcohol Ink Yupo papir, samt kuttet det ned til fire mindre biter. Dernest tok jeg frem Lift Ink og Alcohol Ink, samt noen tag og annet papir. Jeg fant også frem en pensel, Blending Solution og stempler, slik at jeg hadde alt klart rett ved siden av meg før jeg begynte.

Jeg begynte så å lage bakgrunnen. Tok noen striper på skrått over papiret med forskjellige farger med Alcohol Ink, og brukte penselen som jeg dyppet i Blending Solutions til å dra fargene litt utover. Jeg brukte også penselen til å dryppe litt Blending Solutions over papiret.

Husk å ha et godt ventilert rom når du holder på med Alcohol Ink, ellers så kan det bli litt i morsomste laget.

Når jeg var fornøyd med resultatet brukte jeg varmepistolen og tørket bakgrunnen. Når den var tørket tok jeg frem sommerfugl stempelet inket den opp med Alcohol Lift-Ink, akkurat på samme måte som med vanlig blekk, og stemplet over bakgrunnen. Tok bort stempelet og stemplet så over på en tag. Så tok jeg tørkepapir (sånn som du har på kjøkkenet) og dyttet litt på motivet, et par ganger, hver gang med en ren side. Når jeg så at motivet begynte å tre frem, tok jeg en ny ren side av papiret og gnikket forsiktig over motivet. Voila!

Det ble et helt nydelig resultat! Jeg synes motivet på Yupo papiret ble så fint at jeg rett og slett rammet det inn og hang det på veggen slik som det var.

Nå er det veldig viktig å vaske stempelet så dette ikke blir ødelagt. Her brukte jeg noe som heter Cleans It som jeg vasket stempelet med og tørket over med en tørr duk. Så sprayet jeg litt vann på etterpå og tørket så dette vekk med en tørr duk.

Tagen følte jeg trengte litt mer, så jeg fant frem rullen med sticky back memo papir og stemplet samme sommerfugl på denne og klippet den ut. Klistret den over sommerfuglen på tagen og brukte Distress Ink i blå- og lillatoner til å få farge rundt sommerfuglen. Når jeg var ferdig med det tok jeg et skrift stempel og stemplet litt på sidene for å få litt mere liv. Jeg tok vekk beskyttelsen og dryppet litt vann på tagen for å få litt rundinger her og der.

Til slutt stemplet jeg teksten med brun Archival Ink. Jeg håper jeg har motivert mange nå til å leke med Alcohol Ink. Det er kjempegøy og du får aldri samme resultat.

 

Materialer brukt:
Ranger Alcohol Ink Yupo papir
Tim Holtz/Ranger Alcohol Lift-Ink
Diverse farger i Tim Holtz/Ranger Alcohol Ink
Tim Holtz/Ranger Blending Solution
Tim Holtz/Ranger Distress Ink i blå- og lillafarger
Rangers Cleans It stempelrenser
Ranger Archival Ink i grå, sort og brun
Stempler fra Rubber Dance

Foto: Anita Sæløen Hop

2 kommentarer
  1. ionabunny skriver

    Gorgeous. The alcohol lift gives such a delicate effect ad I love the background you created. HUgz

  2. Bibi skriver

    Nydelig, Anita!! Jeg forstår godt at du rammet inn det bildet, for det ble jammen flott! Har lekt mye med alkoholblekk før og synes det er veldig moro å lage bakgrunner. Lift-blekk har jeg ikke, men nå fikk jeg veldig lyst på det! Visste ikke at man kunne stemple med det man løfter, så det var artig å se. Kjempefin tag også! Tusen takk for at du brukte stemplene våre! ♥

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More