NORDSTJERNEN: BIRGIT FRA SVERIGE

1 1,597

Hvert av Birgits vakre kort er som et lite kunstverk i seg selv – en hyllest til vår flotte skandinaviske natur. Kombinasjonen mellom elementer fra naturen og Birgits rene stil gjør kortene gjenkjennelige og unike. Birgit bestreber seg på å skape dybde i kortene slik at de gjerne fremstår som flerdimensjonale, og hun liker å teste ut ulike fargemedium på kortene.

IMG_8917-010Hva er ditt navn?
Mitt namn är Birgit Edblom.

Hvor bor du?
Jag bor i Örnsköldsvik, en stad på östkusten i norra Sverige

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Min finns blogg finns här; www.bigganed.blogspot.com

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag gör mest kort, men ibland försöker jag skapa någon LO eller altra något.

Når begynte du med papirhobby?
Jag började för nästan 10 år sedan då jag fick mitt första barnbarn! Tanken var att göra fina album till honom.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag surfade runt och hittade lite om Scrapbooking och blev intresserad. Har alltid handarbetat och jag tycker det är inspirerande att testa något nytt. Slutade röka samtidigt så det var bra att få använda händerna till något!

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Detta kort gjorde jag till en kollega som ville ha ett kort som symboliserade hennes personlighet. Tycker om att skapa något som säger lite mer och samtidigt visa något i Mixed Media stil som jag tränar på att utveckla.

Kort1


Jag gillar ju den enkla och avskalade stilen så dessa är exempel på detta. Tycker om att försöka skapa djup i bilderna, både symboliskt och teknikmässigt.

Kort2


Dessa kort får visa på hur minnen från barndomen kan vara inspiration och att jag gillar att testa olika typer av färgmedium, ex. vattenfärger.

Kort3

Kort4

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag pysslar minst en timme om dagen när jag har möjlighet. Jag tycker det är så avslappnande och utvecklande.

Hvordan er din scrappeplass?
Jag har ett helt rum för mitt scrappande! Där är det alltid mer eller mindre kaos, jag flera tusen stämplar som inte är lätt att hålla ordning på!

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag inspireras för det mesta av naturen, händelser och färger men det finns många duktiga scrappare i Skandinavien som är inspirerande!

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Planerar just nu för en stor pysselträff här i Örnsköldsvik! Vi har en mycket aktiv Scrapförening ”High Coast Scrap” här. Vi anordnar bland annat 2 stora pysselträffar varje år, med massor av tävlingar, workshops, inspiration och trevligt umgänge!

Foto: Birgit Edholm
Publisert med tillatelse

 

close
1 kommentar
  1. Helle Ness-Kvalvik skriver

    Nydelige kort !
    -Helle-

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More