,

Boks og kort i samme slengen

Som overskriften sier så ble det en boks og kort i samme slengen. Jeg starte med å lage boksen og endte med å bruke opp hver lille bit for å bygge de to kortene. Til og med kartongen som ble igjen ett å ha laget selve basen til boksen ble brukt. Disse restene styrte størrelsen på kortene.

  • Type prosjekt: Kort og boks
  • Anledning: Feiring
  • Teknikker brukt: Bit for bit
  • Pynt/dekor: Dies, stempler, blomster, osteklut, blonde
  • Hovedfarge: Grønn
  • Utstyr som er brukt: Diesmaskin og skjærebrett

Boksen var det første jeg kastet meg over. Med disse nydelige arkene fra Mintay var det egentlig ikke behov for mye pynt, men liker du blomster så finner du alltid en plass til noen flere. Jeg har laget denne gaveboksen i mange ulike mål.  Det er mulig jeg denne gangen har laget den enda litt smalere. Malen legger jeg inn nederst i artikkelen i tilfelle noen ønsker seg den.

SE OGSÅ: SKYGGEBOKS – BÅDE KORT OG PYNT

Selve boksen lager jeg i hvit kartong/Bazzill eller liggende. For at boksen skal bli fast og fin så bruker jeg dobbelt lag med paneler. Et lag ensfarget og et med mønster. I tillegg så kledde jeg boksen innvendig denne gangen. Det gjorde jeg kun fordi den ser litt mer ferdig ut.

Selv om arkene er helt fantastiske, så bare måtte jeg putte på litt blomster. Først så hadde jeg bare tenkt jeg skulle sette på en tekst, men så bare datt det på litt blomster.

Jeg tok vare på hver minste papirrester. Først brettet jeg kortet i den størrelsen jeg vil ha. Så kuttet jeg meg 4 stykke kopiark i riktig størrelse til et panel på hver av de fire sidene på kortet. Disse stykkene pair kles så med papir biter. Kutt bort biter som stikker på utsiden. Vipps så er 4 paneler til kortet ferdig.

Her ser dere basekortet og noen ferdig panel før de er montert.

Jeg klarte å begrense meg med dekoren. Det var ikke enkelt, men noen ganger så bare må man nedskalere bruken litt. Særlig når bakgrunnen er et spennende lappeteppe.

Fikk du lyst til å lage denne boksen så kommer malen her:

Betinas boks liten avlang

Boks
Baseark 
25x21cm (2stk.)
preg på 2 og 9cm
på langsiden
Preg bunn på 7cm

Panel
11,5×17,5cm (2stk.)
6,5×17,5 cm (2stk.)

Mønsterpapir
11x17cm (2stk.)
6x17cm (2stk.)

Lokk
Baseark 
17,5×26,5cm
Preg på 5cm
på alle sider

Panel
7x16cm (til lokket)
4,5x16cm (2 stk.)
4,5x7cm (2stk.)

Mønsterpapir
6,5×15,5cm (til lokket)
4×15,5cm (2 stk.)
4×6,5cm (2stk.)

Hank
Base ark
12×2,5cm

Mønsterpapir
11,6×2,2cm

Translate »