BORDKORT

0 2,478

Bestillinger og forespørsler er hyggelig å få når man driver med denne hobbyen. Ikke ofte jeg sier ja til store bestillinger som f.eks bordkort, men i våres har jeg gjort det til to konfirmasjoner. Tenkte derfor å dele mine tanker rundt en slik prosess.

Type prosjekt: Bordkort
Anledning: Konfirmasjon
Stilart:
Teknikker brukt: Bretting
Pynt/dekor: Blomster, perler, dies, glitterlim og paljetter
Hovedfarge: Rosa og blå
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin

Når jeg takker jeg til slike forespørsler spør jeg om farger, temaer, hvem er konfirmanten, bordkort for glass eller bord/tallerken og om det ønskelig at konfirmantens interesser skal gjenspeiles i bordkortet.
Konfirmanten i dette tilfellet var ei jente som gikk på langrenn, konkurranse. I tillegg var det en familie som var glad i fjell og friluft. Det var ønske om rosa og ski. Resten var opp til meg.

Laget to utkast som ble presentert, like men ulike. Jeg lager utkast av noen rester for å vise form og oppsett. I tillegg velger jeg en farge i skalaen som var ønsket. Presiserer da at farger kan avvike i og med at alle detaljer ikke er klare. Deretter avtaler vi pris, enten i forhold til antall eller samlet. Spør også om de vil skrive navn selv.

Her endte bestiller opp med det nederste bordkortet og de ønsket at jeg skrev på navnene.

Den andre bestillingen var til en gutt som spilte fotball. Her var det også ønskelig at konfirmantens interesser skulle gjenspeiles. De ønsket bordkort som kunne festes på glasset. De hadde valgt marineblå pynt så det var ønskelig at den fargen kom frem på bordkortet. Her har jeg brukt Silhouetten min og skåret ut en fotball i passende størrelse.

Forslag nr. 2. Samme figur, men litt annen pynt og byttet om på fargene. Freshet opp med et rødt og et gult kort.

Endte opp med dette. Syntes det er flott at de som bestiller kommer med innspill og ønsker selv om jeg er den “proffe”. For meg er det viktig at vi snakker sammen og blir enige, at bestiller blir fornøyd. Bordkortene skal harmonere med resten av bordet og pynten. Det er en viktig dag for de. Her ønsket bestiller selv å skrive på navnene. Da gjorde jeg klar mange hvite strimler som jeg leverte til de. Forklarte hvordan de skulle festes og hva de måtte passe på når de skrev navnene.

Dette er forholdsvis enkle og raske bordkort. Jeg stanser ut fortløpende, samlebånd. Bruker opp alt jeg kan av rester før jeg bruker nye ark. Jobber ofte med dette samtidig som jeg jobber med andre ting som kanskje trenger litt tid til å tørke og herde. Dette er hobby, beregner ikke pris pr time, men pr enhet eller en samlet pris.  Beregn total materialkostnad, deretter finner du et påslag som er ok for deg og bestiller. Det er alltid et skjæringspunkt i forhold til hvor mye man er villig til å betale for varen og tjenesten. Ser det er variasjoner i priser, og mange diskusjoner. Pris for bordkort kostet ofte mellom 10 og 30 kr ser jeg. Og det høres fornuftig ut med tanke på at de ofte er enkle og lage og at de er helt like.

Håper dette var til hjelp og inspirasjon.

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »