,

Born to be Wild – kortmakeri

Kortmakeri: "From a man's view" - manlig kort

Kortet som jag har gjort idag är nog raka motsatsen till romantiskt och sockersött, men visst är det härligt att grotta ner sig i murriga färger och mera manliga detaljer? Kortet går i svart och mörkbrunt med turkos detaljer.  Här samsas häftiga stämpeltryck, humoristisk text och utstansade skivor som för tanken tillbaka i tiden.


Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Födelsedag
Stilart:  Manligt
Teknikker bruk:  Die Cutting, vikteknik och stämpling
Pynt/dekor:  Utstansade detaljer och färglagd bild
Hovedfarge:  Mörkt och murrigt
Utstyr som er brukt: Stansmaskin, dies, lim, stämpelpress, stämpel och färger


Pappret som jag har använt hittade jag i mina gömmor och jag vet faktiskt inte hur länge det legat där, men till detta kortet passade det helt perfekt. Pappret heter From a man’s view – The Tom Selleck look (Panduro), ser ni alla häftiga mustascher? Jag har stämplat en man på motorcykel (Art Impressions) som jag sedan färglagt med vattenfärger och Polychromos. Man kan ju kanske ana att mannen som ska få kortet inte är en ungdom. Den stämplade Elvis (Felicita design) passar så bra ihop med de utstansade skivorna och noterna (Sugar cut).
Kortmakeri: "From a man's view" - manlig kort
Själva vikningen kallas Spinner square pop-up (Karen Burniston) och jag har valt att göra kortet 14 x14 cm.
Kortmakeri: "From a man's view" - manlig kort
Det är extra kul att skapa något som är helt utanför ens normala skapande. Man blir liksom lite friare i sin kreativitet och resultatet kan ju bli helt fantastiskt om man bara vågar släppa taget lite.
Translate »