Svingkort

Hei kjære leser! Denne gangen har jeg ingen eske å vise, men et svingkort. Fint å gjøre en annen vri på kortene, og mottaker blir ofte så imponert. De er enkle og morsomme å lage.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Bursdag / Birthday
Stilart: Romantisk / Shabby Chic
Teknikker: Bretting
Hovedfarge: Grønn / Hvit


Hvis du ønsker å lage et slik finner du mange tutorialer på nettet. Søk på svingkort eller swingcard. 

Min barndomsvenninne har bursdag i juli. Så dette kortet er til henne. Motivet har jeg hatt liggende lenge, spart til et spesielt kort, og det ble dette. Fargene på kortet er valgt på bakgrunn av motivet. Både hun og jeg elsker engler så det i kombinasjon med kløverne og det grønne minner om den fantastiske turen vi hadde til Dublin i våres.

På motivet har jeg lekt med ultra thick embossing enamel(UTEE), frantage embossing og glitter. Først har jeg brukt to lag med UTEE og lot det kjøle godt i mellom lagene. På tredje runde med UTEE hadde jeg på litt blankt glitter før det stivnet. Deretter varmet jeg motivet forsiktig opp igjen for så å ha på et lag til med UTEE og litt mer frantage embossing. Kjøle ned, så et lag til med UTEE, kjøle og så siste runde med UTEE og før det ble kaldt hadde jeg på mer frantage embossing og kobber glitter. Kjøl og legg flatt med litt tyngde ellers bøyer motivet seg.

Lot motivet kjøle til dagen etter. Da bøyde jeg på det slik at det ble sprekker i embossing lagene. Bøyde i ulike retninger for å få fine linjer på kryss og tvers i motivet. Det gir en kul effekt på motivet.

Når motivet var ferdig fant jeg frem ark som passet, ble selvfølgelig Maja Design. Jeg har et rikelig utvalg av de arkene. Brettet kortet i hvit base. Jeg målte motivet mitt før jeg startet med å skjære i arkene. Skar ut åpningen ca 5mm bredere enn bak stykket til motivet. Da er det litt klaring slik at det svinger fritt når man åpner kortet.

Pyntet forsiden og innsiden, har brukt flat pynt bortsett fra halvperlene. Det for at kortet ikke skal sprike for mye.

Materialer:

  • Mønsterark: Maja Design – Summertime In the garden, Granery SUM- 849 og noen rester
  • Pynt: Woc – blomster, Magnolia – tulipaner, Ukjent – charms, Kort & Godt – halvperler Motiv: Ukjent Kartong: Bazzill
  • Stempel: Kort & Godt – S-203, Staz – #denfølelsen og #medomtanke
  • Stempelpute/Ink: Ranger – Archival Ink, Potting soil og Emboss stempelpute
  • Dies: Yvonne Creations – YCD10031, Simon Say`s Stamp – hjerter, Spellbinders – hjerte og bord
  • Annet: Ranger – UTTE, Stampendous – Frantage Embossing, Finnabair – kobberglitter, Panduro – blankt glitter

Ønsker deg en fin dag!

Klem fra Gunn, aka Gunns Papirpyssel 


Posted

Translate »