BRODERI OG PAPIR

0 1,813

Kender du det med mode og trends, pludseligt er noget blevet IN igen. Det gælder også for broderi indenfor scrapbooking og kort lavning. Så hvis du ikke var klar over det, så er det på tide at finde nål og tråd frem igen og begynde at håndsy på dine projekter.

Jeg har broderet i mange år – altså rigtig broderi på aida stof. Da min kære mormor døde arvede jeg alt hendes broderi, og det betød et hav af broderi garn. Så jeg mangler ikke noget, snarere burde jeg se at få brugt noget mere af garnet. Det jeg egentligt ville ind på er, at jeg allerede for en del år siden brugte broderi på mine scrapbooking layouts. Denne tendens er fremme lige for tiden, hvor vi ser det indenfor Project Life, kort lavning og scrapbooking. I USA – moderlandet for scrapbooking – er det nemlig blevet populært igen med broderi på papir.

Med brug af nål og tråd har du mulighed for at fremhæve dit design, skabe fokus, skabe dimension og tekstur. Det kan gøre den lille forskel, som gør at dit projekt står ud i forhold til alle andres.

Inspireret af broderi bølgen har jeg kastet mig ud i et kort. Jeg frygtede lidt at det ville blive meget tidskrævende, men det viste sig slet ikke at være så slemt. På mit kort har jeg brugt broderi til at skabe en efterårs krans.

IMG_0755

Jeg har brugt 3 forskellige nuancer af grønt broderi garn til denne krans. For at lave mine “sy huller” brugte jeg to hexagon dies som skabelon. Jeg kunne også have brugt nogle af mine stencils eller bare tegnet med fri hånd. Til at prikke hullerne brugte jeg en almindelig stor synål og som underlag en almindelig muse-måtte til computeren. Broderi garnet har jeg hæftet med et stykke tape på bagsiden af papiret. Selve syningen er helt vilkårlig på kryds og tværs.

IMG_0749

Jeg har været lidt rundt i blogverden og fundet lidt mere inspiration til jer. Prøv og se denne blogpost, hvor der laves takke kort med broderi og washi tape. Hvis man nu kender en tegneserie fan, så var dette her POW! måske noget. Organiserings tips elsker vi jo allesammen, så tjek denne blogpost med en simpel måde til at holde styr på al broderi garnet. Og til sidst et eksempel på, hvordan man kan lave det i større skala og skabe sin egen væg kunst.

Nu skal I se noget, som jeg sjældent viser frem. Jeg vil vise Jer nogle af mine egne layouts, hvor jeg netop har brugt broderi som pynt eller til at fremhæve tekst.

 IMG_0737

Her har jeg brugt nål og tråd til 3 forskellige ting på mit layout. 1) Jeg har brugt broderi til at skabe stænglerne til blomsterne, hvilket giver liv på layoutet. 2) Jeg har brugt det til at fremhæve bokstaverne på titlen, samt skabe dimension af titlen. 3) Jeg har brugt det til at skabe en ramme omkring min tekst.

IMG_0738

Håndsyede stængler til blomsterne.

IMG_0748

Fremhævelse af bogstaverne.

 

IMG_0742

Her har jeg brugt broderi som doodleling for at skabe liv på layoutet.

 

IMG_0743

 Ved at lade mit broderi gå bagom bogstaverne skaber jeg en illusion af dybde.

Hvad synes I? Er det noget I tør kaste jer ud i? Måske har I allerede brugt syning på jeres projekter. Det er en oplagt mulighed, hvis I har et lager af garn liggende. Det behøver jo ikke at være broderi garn. Næsten al slags garn og sytråd kan bruges.

Pia :o)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More