,

Bruk en blokk med designpapir!

Har du også mange blokker liggende? Det er super kjekt med blokker. Alle mønstrene og fargene stemmer med hverandre.  Men husker vi på å bruke de, eller blir stabelen i hyllen bare høyere og høyere? Min begynte å bli faretruende høy, så da var det på tide å ta tak i en utfordring jeg fikk for et år tilbake. Bruk en hel blokk. Hva er vel bedre enn å bruke opp hele, ingen rester. Rubb og stubb ble faktisk brukt.


Type prosjekt: Sjokoladeboks og kort
Anledning: Gaver
Stilart: Vintage
Teknikker bruk: Lag på lag/layering
Pynt/dekor: Blomster, blonder, perler og stemplede tekster
Hovedfarge: Lilla/krem
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, dies, stempel


Jeg ble overrasket over hvor mye en 6×6 blokk strakk til med hjelp av litt skjøting. Det ble hele fem av disse Toffifee gaveboksene og et lag på lag kort. De tenkte jeg kunne bli fine nabogaver i denne spesielle tiden.

Her ser dere hvordan jeg typisk lapper. Jeg ruffser og farger kantene på sidene som får synlig skjøt med en passende Distress Ink pute, Vintage Photo er den jeg bruker mest.

Også innsiden fikk et passende stempel, noen papir biter og litt pynt. Husk å ikke bygge med for høye blomster, da vil ikke lokke-mekanismen med magneter under lagene med papir virke.

Til slutt satt jeg igjen med tre hele 6×6 ark og noen små biter. Siden utfordringen gjaldt å bruke en hel blokk, så laget jeg dette 15×15 kortet i tillegg. Her er det mange lag på lag med tykk papp mellom lagene for å skape luft i prosjektet.

Også innsiden har fått en god porsjon med biter. Det samme gjorde jeg med de to siste siden. Ikke bar for å bruke opp delene som oppgaven gikk ut på, men det er sånn jeg liker å jobbe. Dette er vel et typisk Betina kort med mye raushet, men noen ganger ned skalere også jeg litt på mengdene. Særlig om det er ting som skal sendes i posten. Da er det bare en ting igjen å si……..
Tar du utfordringen? Bruk en blokk.

Klem Betina 🙂

Translate »