,

Canvas med sølv og patina effekt

Jeg har lenge vært svak for Prima sine papirer og produkter. Prima har mye søte papirer i duse farger. Ofte er det blomster, fjær, noen ordtak og i det siste er det også mye metalleffekter i papirene. Metalleffektene får du kun hvis du kjøper et og et ark. Prima har ikke metalleffekter i arkene som kommer i blokker. Prima har også fantastiske mixed media produkter og har maling, paster og mister som inviterer til klæsj og klin. Patina effekter har jeg ofte sett sammen med rust og kobber. Sjelden har jeg sett det sammen med sølvfarger. Siden Stella Teal kolleksjonen var fylt med både sølv og grønnblå farger, var det en gyllen mulighet til å blande kolleksjonen med mixed media i sølv og patina. 


Type prosjekt: Layout på lerret
Anledning: Kan gies i gave eller dekorere eget hjem.
Stilart: Chabby chic
Teknikker brukt: Mixed media med spraymaling i sølv og tørrmaling med Finnabair’s Patina paste og Rust paste. Papiret er lagt lag på lag med blomster, diecuts og tregir innimellom.
Pynt/dekor: Metall fra symaskin, metalldekor, gir i tre, Primablomster, mikroperler, gamle lysbildeholdere, brads, papir fra Prima Zella Teal – Floral Stories og Collect Memories
Hovedfarge: Hvit, sølv og blågrønn
Medium som er brukt: Finnabair sin Rust pasta og Patina pasta. Gesso og sølvspraymaling. Folk Art sin mosemaling. Lim Uhu (sort kork) og Liquitex heavy gel.


Synes du at mixed media layouter ser dyre ut , med mye blomster og bling? Noe grunnmaterialer trenger du. Du må ha et papir du liker, godt lim, god maling og gode pensler (som ikke nødvendigvis er dyre). I tillegg kan du bruke skruer, gamle blomster og blonder i ukurante farger og annet småskrot. Lenger ned i artikkelen får du også gode tips om hvordan du kan drøye blomster og gi et inntrykk av et dyrt blomsterhav, selv om du sparer på blomstene.

Her har jeg blandet mixed media med vanlig layout. Sidene av lerretet er mixed media, mens midten er en layout. Her er mixed media på siden laget først. Tilslutt er layouten lagt på toppen.

Bildet er et gammelt barnebilde. Noen ganer er det veldig gøy å ta fram disse gamle bildene og gjøre noe morsomt ut av dem.

Langs kanten her, skimtes blonder i bunnen, snorer fra gamle symaskiner, nøkler, skruer fra symaskiner, en liten metallsaks og tannhjul i papp og fra symaskiner. Her skimtes også litt av rusteffekten som er lagt innimellom patinaeffekten. 

Bildet og papirer er lagt på lagvis med papp imellom. Her skimtes også gamle holdere til lysbilder i sølv, under papirene. Blomster er lagt på lagvis, sammen med utklipp av blomster og blader. Prima sin layoutstil består av mye detaljer, og lag på lag med blomster og bling. Det å lage slike layouter kan koste litt. Ikke vær redd for å hive deg utpå. Du trenger noen få fine/dyre blomster. Er du veldig god på å lage selv feks Foamiran blomster (Se Foamiran blomster gruppa på facebook). Heartfelt creations har også masse fine blomsterdies og stempler som kan brukes i kombinasjon. Lag blomster selv eller Fussykutt (klipp ut) noen blomster fra papiret, punch eller dies ut blomster av papir selv i tillegg og bruk trefigurer og osteklut eller sissal (feks fra plantasjen) sammen med blomstene. På denne måten drøyer du de dyre blomstene litt, men får et utrykk som ser ut som du har brukt masse dyre blomster.

Her er det brukt hvit sissal mellom blomstene.

Ønsker dere en riktig god scrappeuke!


Posted

Translate »