Link: Card Format - Kortformat

 

Link: Folded Cards - Brettekort

 

Link: Images and text - Motiv og tekst

 

Link: Occasions - Anledninger

 

Link: Other Cards - Andre kort

 

ARTIKLER OM KORTLAGING

THE BASICS

For å lage et kort etter dagens metoder trenger man tykt papir, og aller helst kartong. Det finnes flere ulike typer kartong å velge blant både når det gjelder tykkelse, farge og struktur. 

Mange foretrekker å tilpasse motivet på kortet til mottakeren. De fleste motiv som brukes på kort som lages i dag er: 

  • Bilder og/eller tekster man har kjøpt eller funnet på internett
  • Personlige bilder av mottakeren
  • Stemplede motiv – både bilder og tekster
  • Utstansede motiv og/eller tekster som oftest ved bruk av kuttemaskiner
  • Blomstermotiv laget av håndlagde eller kjøpte blomster

Kortbasen er nesten utelukkende laget av kartong, men på denne kan man velge å legge flere lag papir, såkalt layering. Lagene kan bestå av kartong, designpapir eller papir man dekorerer selv. Man kan lage egne bakgrunner til kortene ved hjelp av blant annet ulike typer maling, blekk eller mists. 

Mår det gjelder dekorasjoner er kjøpte eller håndlagde blomster populært å bruke på kort. Die cuts, som man kaller utstansede figurer og former, er også ofte brukt. Mengde og type pynt bestemmes gjerne av tre ting -mottakeren, anledning og stilarten. 

Stensilering og stempling er noen av teknikkene som brukes i moderne kortlaging. En annen populær teknikk er embossing som går ut på å forhøye/prege for eksempel teksten på kortet. Du kan lese mer om teknikkene som brukes i kortlaging på vår temaside om teknikker. 

Kirsten Hyde har skrevet en artikkel om kortlaging og hvordan man kan starte og videreutvikle denne formen for papirhobby. Du finner artikkelen her: Kortlaging – hvordan starte og videreutvikle det?

Har du et favorittkort?

World Cardmaking Day faller på den første lørdagen i oktober hvert år. I TPC Magazine markeres dagen med et online scrappetreff i Facebook-gruppa The Paper Events. Alle kortene som har blitt laget på treffene er publisert i egne arrangementsgalleri som du finner her: Arrangementsgalleri.  I tillegg publiserer vi et galleri med skandinaviske kortlageres egne favorittkort. Dersom du ønsker å sende inn ditt favorittkort til galleriet kan du sende en e-post med bilde av kortet ditt til editor@thepapercrafting.com For å være med i årets galleri må du sende bildet innen 25. september. Nedenfor finner du galleri med “Favorittkort” fra 2014, 2015 og 2018. 

Cardmaking - Kortlaging
Scrapbooking - Scrapping
Paper Craft - Papirhobby
Techniques - Teknikker
Decorations - Dekorasjoner
Inspiration - Inspirasjon
Tips and Tricks
Getting Organized - Organisering
Meeting Up - Møtesteder
Shopping

Featured photo “Cardmaking”: Marit Pedersen
Photo “The Basics”: Pia Krogh Larsen

- Advertisement -

close

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More