Skapa med remsor

Under årets första sex månader skapade jag efter skiss. Andra halvåret kommer jag månadsvis fokusera på olika tekniker eller dekorationer. Idag presenterar jag två kort gjorda med remsor av papper, för det är något som kanske inte bara jag som har gott om?


Type prosjekt: Kort
Anledning: Morsdag, Bra att ha
Stilart: Playful, Whimsical
Teknikke brukt: Die Cutting
Hovedfarge: Svart, Vit, Röd, Rosa, Grön, Vit
Pynt/dekor: Die Cuts
Medium som er brukt: 3D-kuddar, Sytråd
Utstyr som er brukt: Pappersgiljotin, Symaskin, Big Shot
Evt. andre opplysninger: Skapat med pappersremsor


Jag hade gjort ett annat projekt och fick kvar några fina pappersremsor från serien Lucky Us från Pink Paislee. Dessa tyckte jag skulle passa bra till ett morsdagskort. Då det fanns material till två kort, så gjorde jag just det, två kort. Ett i slimlineformat och ett kvadratiskt 6″.

Efter lite pusslande av bitarna för att få en fin balans mellan de olika mönstren, så limmade jag ihop dem och trimmade till kanterna innan jag sydde med symaskin. Jag blev inte helt nöjd med hur slimlinekortet såg ut, så jag lade till ett svartvitrandigt papper från Pinkfresh Studio under innan jag fäste fast die cutsen från Elle’s Studio och stansade ut “mors dag” i det gamla alfabetet Holiday från QuicKutz med min Big Shot.

Det andra kortet kommer jag att spara till något annat tillfälle. Det skulle nog passa bra som grattiskort till min dotter som snart fyller fjorton. Både gulligt och tufft.

Skärfilen finns att ladda ner i The Paper Events Facebookgrupp, klicka här för att komma dit.Om du skapar något efter skissen, eller kanske med skärfilen, så vore det roligt att få se, tagga med #tpcmagazinesketch

Anna Ekman

Du hittar mer inspiration till kortmakeri: Kortlagning

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.