Carolinas mössa

I Sverige og Danmark feirer man “Studenten” i disse dager – en høytidelig anledning hvor man feirer avslutningen av skoleårene. I den forbindelse er det mange som lager flotte kort til de unge og håpefulle. En av dem som har laget kort er Carolina fra Sverige, og denne varianten er det virkelig lagt mye arbeid ned i. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Carolina lagde denne flotte studentluen. 


Type prosjekt: 3D, lue
Anledning: Studenten
Pynt/dekor: Die Cuts, blomster
Hovedfarge: Hvitt


2015 (6)

Beskrivning av Projektet:
Jag gjorde en student mössa.

Vad inspirerade dej till att göra mössan:
Min dotter tog studenten den 5/6-2015 & jag ville hemskt gärna göra en 3D student mössa  till henne & inte ett vanligt student kort som alla gör,det kändes inte roligt för ett sådant stort tillfälle. Jag gillar att skapa i 3D & tänkte att någonstans måste det finnas en ritning på en student mössa. Det fanns ingen ritning på internet, hur mycket jag än letade. Jag hade hela mössan klar i huvudet & satte mej ner & började klura.

Hur gjordes studentmössan:
Jag började med att skapa en ritning i programmet på min cameo, då jag har svårigheter med händer & fingrar. Sedan skar jag ut alla delarna, utom skärmen, som jag just då inte fick till, så den gjordes för hand, med blyerts penna & sax, dock fick vi till ritningen på skärmen i cameon också efter att mössan var klar, så skulle det bli lättare att dela beskrivningen till andra. Jag använde cameon då jag ändå har den, för att skära ut delarna till mössan, för att underlätta för mina händer. När alla delarna var utskurna så limmade jag ihop dom som dom var tänka att vara.

2015 (9)
Skärmen till mössan ritade jag upp med blyerts på ett tunnare papper & använde sedan som mall på ett svart cardstock papper. När jag hade limmat ihop det runda, så satte jag dit skärmen & då den var limmad så limmade jag på 2 pappers band till runt hatten för att dölja skärmen.

Hela tiden hade jag dotterns mössa som mall & ville få den så lik som det gick. Den lilla runda pärlan fram sitter på en rund guld färgad bit som jag klippte snett runt hela, för att få samma mönster som på original mössan. På insidan satte jag ett rosa papper & ett 5 mm rosa satinband  & två bredare vita pappers band. På utsidan kanten mellan det vita & svarta satte jag ett 3 mm guldband.

Jag skar ut boktsäver, som vart fel, det var tänkt tunnare, men jag började lägga upp dom för att se hur det vart & råkade limma dit sista bokstaven & konstaterade då att det inte alltid är bra med ett bra lim. Jag tejpade ihop ett blått & ett gult papper & körde igenom en dies i bigshoten för att få 2 färgad text & limmade uppe på mössan. Limmade även dit rosor & blad uppepå för att det skulle se somrigare ut, det var ju ändå ett grattis kort. På insidan mössan så skrev vi Grattis från oss i familjen.

2015 (4)

Storlek på mössan:
12 cm i diameter, 4 cm hög, skärmen rakt över 12 cm.

Hur lång tid tog den att göra:
3 timmar från idé till färdig student mössa.

Vilket material användes:
1 vitt cardstock papper
1 svart cardstock papper
1 rosa cardstock papper
1tjockare  papper i Guld från Ica maxi till text & under pärlan
3 mm brett satinband i guld
6 mm brett satinband i rosa
Gula & blå pappers rosor
2 storlekar gröna papperblad
1 st röd halv pärla
Gult & blått cardstock till text på mössan.
Glitter på blommorna

2015 (10)


The Paper Crafting takker Carolina for at vi fikk lov å vise fram hennes flotte lue i magasinet, og dersom du vil se mer av det Carolina lager kan du besøke bloggen hennes her: bcsvensk i farten

 

Foto: Carolina
Publisert med tillatelse

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.