TEKNIKK: CHALK BOARD-TEKNIKK

Chalk Board-teknikk i kortlaging

1 1,272

Lørdag 1. mars var Heidi fra Norge “Nordstjerne” her i TPC Magazine. Et av hennes flotte kort var laget med teknikken “Chalk Board”, en teknikk som vokste i popularitet i USA i fjor høst. Som mange andre teknikker man bruker innenfor papirhobby er det vanskelig å si hvem som først kom på idéen, men det er nok lite tvil om at Tim Holtz og Rhonna Farrer har bidratt til at den er blitt kjent her i Skandinavia.

CHALKBOARD-TEKNIKK

Ovenfor ser du Heidis nydelige gratulasjonskort som er laget ved bruk av “Chalk Board”-teknikken. For å lage et motiv med denne teknikken trenger man følgende utstyr:

  • Svart bazzill/kartong
  • Stempelpute til embossing
  • Hvitt embossingpulver
  • Varmepistol
  • Hvit fargeblyant eller kritt

Start med å velge et stempel som det kan passe å bruke med denne teknikken, gjerne et uten for mange små detaljer slik at det embossede resultatet tilslutt blir rent og tydelig.

CHALKBOARD-TEKNIKKDekk til stemplet med embossing-blekk. Heidi har brukt embossingblekket “Distress embossing Ink” fra Ranger som du ser til høyre.

Trykk deretter stemplet ned på svart bazzill. Etter at du har fått et godt avtrykk, dekker du dette til med hvitt embossingpulver.

Rist så av det overflødige pulveret og varm opp motivet med varmepistolen til embossingpulveret har smeltet og linjene i motivet er klare og tydelige.

Etter at motivet er embosset bruker man, som Heidi, en hvit fargeblyant eller et hvitt kritt for å lage skygger i motivet. Deretter kan man skrive ord, tegne piler og linjer rundt motivet for og sammen med skyggeleggingen understreke inntrykket av at motivet er tegnet på tavle.

For å lese mer om denne teknikken kan du bruke linkene nedenfor:
Heidi: Filharmonicas verden – Chalkboard kort
Tim Holtz: 12 tags of 2013 – November
Splitcoast Stampers: Chalkboard Technique

Foto (kort): Heidi
Foto (Distress embossing Ink): Ranger
Publisert med tillatelse

 

 

close
1 kommentar
  1. Lena Johansen skriver

    En herlig teknikk, og morsom og bruke innimellom. Selv brukte jeg hvit blekk til og lage effekten rundt motivet 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More