Chipboard massor av chipboard!

Det har varit lite lugnt på chipboard-fronten ett tag men nu ser jag chipboard från flera av de stora tillverkarna. Har chipboard fått en revival eller har de aldrig varit borta? 


Type prosjekt: Blandat
Anledning: Chipboard som nygammal trend
Storlek:kommer i olika storlekar
Teknikker bruk: Vintage, mixed media, collage, artsy
Pynt/dekor: Chipboard
Medium som er brukt: Distress ink, Acrylic paint, Watercolor, gesso, embossing, gel, mm
Udstyr som er brukt: Penslar, pennor, palettkniv, sax,  mm


Det har varit lite lugnt på chipboard-fronten ett tag men nu ser jag chipboard från flera av de stora tillverkarna. Har chipboard fått en revival eller har det aldrig varit borta?

Oavsett vilket så finns det ett stort och spännande utbud just nu och jag älskar det!

Några nya chipboard från Dina Wakley Media har formen av kvinnor och män. Några av hennes tidigare kollektioner är fjädrar, fåglar och ord.

Jag har kvar några chipboards från början av min scrapbookingkarriär som väntar på att bli en del av nya konstverk. Kanske kommer de att stanna i gömmorna, kanske blir de använda.

Vad kan man då använda chipboard till? Ja det självklara svaret är som titel, som dekoration, som fokuspunkt, för att bygga lager och för att skapa dimension.

 

För att få nya idéer och för att våga testa nya saker tog jag en kurs hos Dina Wakley (Chip is Hip) på Facebook. Där lärde jag mig en massa skojiga tekniker, tex att skapa ett interaktivt budskap med chipboard fästa på ett snöre som man drar upp från en ficka i en art journal.

Du kan använda dina chipboard naturella som de är eller måla dem. Du kan embossa eller distressa, använda stenciler på dina chipboard eller tissuepaper. Guldembossing är en av mina all-time-favorites.

Du kan använda dem som de är eller klippa sönder och använda i delar. Du kan till och med gömma ett budskap under en chipboard som du fäster i sidan och som kan vikas upp. (Från Dina Wakleys class Chip is Hip)

De funkar lika bra på layouter som på kort eller varför inte på ATC eller i Art journals om du inte tycker att det är ett problem att de blir lite tjocka?

Hur använder du dina chipboard?


Posted

Translate »