UT I VERDEN: CLARE FRA IRLAND

1 1,578

Clare fra Irland har holdt på med kortlaging siden 2012, og hun kombinerer kortlagingen med hekling og løping. Som mange andre kortlagere henter Clare mye inspirasjon fra Pinterest og hennes store drøm er å kunne leve av hobbyen. Hun har sin egen Facebook-side hvor man kan se flere av Clares flotte kort i tillegg til kortene hun har valgt å dele i TPC.

CLARE FRA IRLANDHva er ditt navn og hvor bor du?
Mitt navn er Clare Nihill. Jeg bor i Co. Clare i Irland, men jeg ble født i Wales.

Hva slags papirprosjekter lager du?
Jeg lager for det meste kort i alle fasonger og størrelser. Jeg er relativt ny i hobbyen og lærer hele tiden nye teknikker, nye måter å brette kort på og nye design. I løpet av de siste månedene har jeg fått noen bestillinger som har vært utfordrende, men samtidig morsomme å lage. Jeg har akkurat startet med å lage kort for salg. Jeg holder også på med litt decoupage, men det er kortlaging jeg liker best.

Når startet du med papirhobby?
Jeg startet like før jul i 2012 da jeg tråkket ut av min komfortsone og ble med i en hobbygruppe i Ennis -The Leisurely Ladies. Før det var alt jeg laget bare rot! Den første kvelden lagde vi noen papirdekorasjoner og i løpet av den påfølgende uka lagde jeg mitt første kort og jeg ble hektet. Papirene, motivene, formene på die cuts, embossing folders – jeg var som et lite barn på julekvelden. I de følgende ukene forsøkte jeg en del andre ting, men gikk alltid tilbake til kortlagingen. I september i fjor ble hobbygruppen spurt om å lage kort til jul for veldedighetsorganisasjonen Feiliceain og det var da jeg virkelig ble interessert. Endelig kunne jeg rettigferdiggjøre innkjøp av en Big Shot. Jeg startet å lage egne kort i tillegg til de til veldighet, og satte opp en Facebook-side (www.facebook.com/craftynugz) med håp om å få solgt noen kort og responsen har vært fantastisk.

Hva og hvem inspirerer deg?
Jeg elsker Pinterest og kan surfe fra board til board i timesvis. Av og til kan jeg glemme hvor jeg startet. Jeg har også blitt inspirert på en del kort-demoer med svært talentfulle Cliona Larkin som arbeider for Docraft. I tillegg er jeg medlem av en kortgruppe på Facebook hvor både talentfulle kortlagere og de som akkurat har startet i hobbyen møtes.

Hvor ofte holder du på med hobbyen?
Så ofte jeg kan. Jeg hadde akkurat en helg hvor jeg fortapte meg helt i kortlaging og alt jeg gjorde den helgen var å lage kort. Det var fantastisk!

Kan du gi en beskrivelse av prosjektene du har valgt å vise fram i artikkelen?
Jeg er ikke sikker på at jeg har utviklet en særegen stil ennå, men jeg liker rene og enkle design.

Det første kortet er et julekort jeg lagde og solgte. På det har jeg brukt embossing, stempel og noen die-cuts hjerter.

CLARE FRA IRLAND

Det andre kortet ble laget etter at jeg hadde vært og surfet på Pinterest. Legokortet var artig å lage og jeg var fornøyd med resultatet. Kortet slo også godt an i hobbygruppa.

CLARE FRA IRLAND

Det tredje kortet lagde jeg av et sett die-cut toppers som jeg kjøpte på salg. Jeg elsker Art Deco-temaet.

CLARE FRA IRLAND

Det fjerde kortet lærte jeg å lage på Ennis Creative Art Centre. Idéen er så enkel og jeg elsker å strikke også.

CLARE FRA IRLAND

Det femte kortet er en av spesialbestillingene jeg fikk – et bursdagskort til 40-årsdagen til en skikkelig “Simple Minds”-fan.

CLARE FRA IRLAND

Jeg lagde det sjette kortet når jeg endelig fikk mitt Martha Stewart scoring board. Jeg hadde sett popup-kort i Facebook-gruppa og tenkte at jeg ville aldri i livet klare å lage noe slikt. Jeg så på en video på You Tube og kunne ikke tro det var så enkelt. Dette er det første popup-kortet jeg har lagd og jeg elsker det!

CLARE FRA IRLAND

Det siste bildet er noen kort jeg lagde i løpet av helgen jeg fortapte meg i kortlaging. Jeg ble så fornøyd med kortene, og jeg postet bilde av de på Facebook og fikk en fantastisk positiv respons.

CLARE FRA IRLAND

CLARE FRA IRLAND

Har du noen andre hobbyer ved siden av papirhobbyen?
Jeg har akkurat begynt med hekling og har nylig startet med å lage tre tepper og to hatter. Jeg liker også å løpe, og forsøker å løpe 10 kilometer minst en gang hver måned i løpet av 2014.

Vet du om noen skandinaviske papirkunstnere og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirhobby?
Til min forlegenhet strekker ikke min kunnskap om Skandinavia seg lengre enn til å vite om IKEA. Derfor gjorde jeg akkurat et bildesøk på Google. WOW! Papirprosjekter fra skandinaviske kunstnere er så elegante, nydelige og ser så delikate ut! Jeg vil helt sikkert starte å følge noen av boardene med disse på Pinterest.

Jeg vil takke alle de flotte menneskene jeg har møtte gjennom hobbygruppen min og også takke Facebookgruppen for deres tilbakemeldinger og støtte. Å klare å leve av papirhobbyen og kortlagingen er min drøm!

Foto: Clare Nihill
Publisert med tillatelse

close
1 kommentar
  1. mary H skriver

    fantastic “Clare of Ireland” who was once my neighbour… Love it 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More