, ,

Creativation for første gang

I januar måned var jeg på Creativation messen i Phoenix USA for første gang nogensinde og det var en super fed oplevelse. I denne artikel vil jeg forsøge at sætte lidt ord på mine oplevelser under messen, som fandt sted fra torsdag den 18. januar til mandag den 22. januar 2018. Det var en drøm som gik i opfyldelse, hvor jeg fik mulighed for at deltage og få mødt rigtig mange scrappere jeg indtil nu kun havde mødt via udfordringer, online kurser og Social Media. 


Type prosjekt: Oplevelse / Messe
Anledning: Creativation / CHA messe i USA
Stilart: Ikke relevant
Teknikker brukt: Ikke relevant
Hovedfarge: Ikke relevant


De første 2 dage på Creativation er kursus og seminar dage. Her bruger man et par dage på at give forskellige brands mulighed for at præsentere nye produkter “in-action” ved at afholde kurser i dem, samt forskellige seminarer arrangeret af AFCI med relevante emner for scrappere, virksomhedsejere og profesionelle bloggere.

Jeg var med sammen med danske Hobbyboden Scrapworld, hvor jeg er på designteamet. Som newbie på rejseholdet, bestående af Hobbybodens ejer Gitte G. Sørensen og designteam medlem Tina Mathisen, var jeg blevet forberedt hjemmefra om hvor overvældende Creativation messen kan være. Helt rigtigt! Det var en KÆMPE oplevelse.

Jeg havde til fulde udnyttet min mulighed for at deltage på kurser og seminarer og havde fyldt min kalender godt op med 12 i det hele. Heraf lå 10 på de første 2 dage, så det var nogle lange og spændende dage.

Da jeg ikke kan beskrive alle mine kurser/seminarer for jer, har jeg udvalgt at par enkelte. Det første jeg vil fortælle lidt om er “Arts Impressions Interactive Cardmaking”. Dette kursus lå på den første dag og var min første oplevelse med et brand kursus.

Der var ingen tvivl om, at dette kursus havde fokus på salg og mer-salg af deres produkter. Det er også helt fair, da Creativation netop har fokus på salg og promovering af gamle og nye brands. Kursus varede 1½ time og stort set de første 30 minutter blev brugt på at fortælle om de nye produkter og hvor man kunne finde dem i deres salgsbrochure. Vi havde også fået hele 3 forskellige salgsbrochure udleveret på kurset, så der var lidt at gennemgå.

Som nævnt tidligere havde jeg intet imod dette, da det netop er idéen med disse brand kurser. Bagefter havde vi hele 3 kort vi skulle lave, hvilket var den sjove del af kurset. Arts Impressions havde været meget flinke og gjort alle delene klar, så vi blot skulle samle kortene. Havde vi skulle lave kortene helt fra bunden, ville 1½ time slet ikke have været nok – langt fra. Til gengæld blev vi introduceret for 3 forskellige varianter af deres produkter.

Det første kort var et rigtig interaktivt kort, hvor den søde gris kunne blafre med sine vinger. Her fik vi gennemgået hvorledes man byggede kortet op, så grisen netop kunne “flyve” med sine vinger. Jeg endte med at assistere mine side”kvinder på begge sider med at få samlet deres kort. Det var en lidt humoristisk oplevelse som udlænding, at ende op med at hjælpe 2 amerikanere med deres kort. Men så lærer man helt automatisk hinanden at kende.

Udover brand kurser deltog jeg også på en del AFCI seminarer, hvor emnerne kunne være alt mellem himmel og jord. Der var altid stor tilslutning til disse seminarer og det var 80% af tiden meget interessant at være med til.

Da Creativation foregår i USA er de fleste seminarer rettet mod amerikanske virksomheder og bloggere. Derfor var det ikke alting man direkte kunne relatere til Europa. Men alt andet lige, var det spændende at lytte med og få lidt input.

Et andet kursus jeg deltog i på første dagen var “The Art of Brush Lettering”. Det var 100% for sjov og nysgerrighed at jeg havde meldt mig til dette. Og det var absolut pengene værd!

Brush Lettering er ikke noget jeg har kastet mig ud i, men jeg lærte en hel del på dette kursus. Lige nu kan jeg ikke sige, om jeg vil fortsætte med at udvikle mig indenfor Brush Lettering. Dog har jeg erfaret at ens evner og kompetencer indenfor Brush Lettering hænger meget sammen med øvelse og træning. Her er der ingen tvivl om, at øvelse gør mester! Nogle har nemmere ved det end andre, som ved så mange andre kreative hobbier. Men jo mere man øver, jo flottere bliver ens Brush Lettering.

På 2. dagen havde jeg meldt mig til et par “Hands-On-Lab” seminarer. Her var der behov for at man medbragte en bærbar computer, da man skulle være aktive på seminaret.

For mig var det sjoveste og hyggeligste Hands-On-Lab seminaret “Tips and Tricks for creating Graphics”. Inden seminar start havde jeg været meget spændt på om der ville være god nok WiFi i lokalet og om jeg ville kunne få min danske bærbare til at “opføre” sig ordentligt. Og det fungerede bare 120% perfekt. Det var faktisk en dejlig oplevelse at sidde sammen med andre og lege med grafiske motiver, samt blive lidt klogere på tilgængelige programmer.

Mit andet Hands-On-Lab seminar handlede om social media. Dette var et mega hardcore seminar, som jeg blot tog som inspiration. Der er ingen tvivl om, at jeg personligt ikke er klar til at organisere min Social Media profilering på så professionelt et niveau, som seminaret præsenterede. Men jeg har stor respekt for dem, som formår at køre deres Social Media så professionelt og organiseret. Der er helt klart meget tid at spare.

Det bedste af seminaret var, at mit nabo bord var fyldt med 3 ukrainske scrappere. Jeg kendte nemlig en af dem personligt, som jeg for nogle år siden har mødt i New York. Det er en utrolig dejlig og fed oplevelse at møde scrappere i den virkelige verden. Dette seminar endte ud med at jeg tog med på en sen frokost/tidlig middag med Svitlana Shayevick, Yana Smakula og Yana’s mand Oles. Lad mig blot sige, at det var en rigtig hyggelig og snakkesaglig middag. Jeg blev kun bekræftet i, at scrappere er et dejligt folkefærd og har hjerterne på rette sted.

På 3. dagen startede selve Creativation messen. Vi troppede op i god tid inden dørerne blev åbnet og kunne nyde underholdningen. Her fyrede et 4-mands band med trommer godt op under løjerne og fik folk i godt humør.

Noget af det første jeg mødte inde på messen var Heidi Swapps stand. Her var der allerede gang i film optagelser og interviews. Og sådan var det gennem alle messe dagene indtil mandag. Der blev filmet løs, så mange på social media kunne følge med på Creativation messen.

Tim Holtz var også flot repræsenteret, da han samarbejder med både Stampers Anonymous, Sizzix, Ranger og selvfølgelig hans eget brand. En ting skal han have ros for og det er hans udsmykning. Den mand kan bare noget med decor og indretning.

Nu må I ikke tage livet af mig, men jeg er ikke personligt fan af hans stil og produkter. Dermed sagt kan jeg sagtens sætte pris på hans interessante produkter og karisma. Der er nemlig ingen tvivl om, at denne mand er fuld af karisma og samtidig formår at fremstå som en sympatisk person med begge ben forankret på jorden.

Et af Tim Holtz nye hotte produkter er 3D embossing foldere. De havde lavet lidt sjov ud af det, da der fulgte et par 3D briller med produkt brochuren. Nedenfor er et lille foto af et 3D kort.

På første messe dag om lørdagen deltog jeg og Tina på endnu et kursus. Det var et kursus med Spellbinders, som blev undervist af ukrainske Yana Smakula. Her skulle vi blandt andet farvelægge med akvarel farver.

Da dette også var et brand kursus, var der selvfølgelig fokus på at præsentere nogle af deres nye produkter. Hvor jeg tidligere havde oplevet på nogle brand kurser, at man skulle deles op til 6 personer om værktøjet, så skal Spellbinders have stor ros. Her var vi blot 2 om at deles om die-cut maskine og glue-gun. Det gjorde, at kurset havde et godt flow og at tiden blev udnyttet produktivt uden forsinkelser.

På messe dagene var Tina og jeg også med på nogle Make-N-Takes. Selvfølgelig var vi det!

Her er blot nogle eksempler på hvem vi besøgte til Make-N-Takes. Vi var forbi Avery Elle og lave en candy bag. Hos Lawn Fawn lavede vi et kort med et af deres nye farm house stempelsæt og hos Altenew fik vi testet et af deres nye layering-die sæt af.

Der er ingen tvivl om, at man i Amerika gør meget mere ud af fest pynt end vi gør i skandinavien. Derfor var der flere steder eksempler og inspiration til fest pynt.

Noget af det man så flere steder var kæmpe store papir blomster og rosetter. Her er det hos Sizzix og David Tutera. Se blot billedet nedenfor som viser størrelsesforholdet i forhold til min hånd. Der kommer til at gå en hel del papir til, for at lave sådan pynt.

Ærligt talt, så ser det brand hamrende flot ud. Men der ligger absolut mange timers arbejde i at lave alle disse blomster. Hvis man kaster sig ud i det, håber jeg sandelig, at man får mulighed for at gen-bruge blomsterne.

Mixed Media er helt klart stadig vældigt populært. Det var repræsenteret flere steder og selvfølgelig også af selveste dronningen Dyan Reaveley. Hun er absolut et opfriskende pust i flokken af mennesker. Her taler vi om en person som skiller sig ud med sin påklædning, fine tatoveringer og friske humør.

Personligt er jeg total vild med enamel dots og lignende pynt. Derfor fik jeg næsten et savle anfald, da jeg mødte denne produkt væg hos Doodlebug med deres regnbue af enamel dots. Nam Nam siger jeg bare!

Glitter var der også masser af. Der var sågar en stand som havde en hel række af glitter unicorns – hallo siger jeg bare! Farverne var bare fantastiske. Helt ærligt, så kunne en af de unicorns godt have fået et nyt hjem hos mig.

Alle jer som er vilde med Nuvo Drops, kan I glæde jer rigtig meget. I 2018 kommer der 4 nye farve serier ud, som er VILDT flotte. Jeg har forsøgt at tage nogle billeder, så I ved hvad som kommer.

Lag-på-Lag er stadig et hit. Altenew har nogle nye layering die sæts på vej i 2018. Her troede vi blot at det skulle være layering stempler, men næ nej. Nu er tiden kommet til layering dies med blomster. Måske det er noget for dig?

Broderi på karton er også stadig et stort hit. Det var vist hos flere af de forskellige brands. Og også som her hos Altenew.

Ikke nok med at broderi er et hit til kort og Layouts. Jeg kom også forbi en stand med Zen-broderi. Mine billeder viser ikke hvor flot det er i virkeligheden. Måske det er en ny hobby for dig?

Ranger havde i deres 2018 Designer Challenge giver flere kendte designere til opgave at dekorere en hat. Jeg tog et snap-shot af mine personlige favoritter og må sige, at Jamie Dougherty er min personlige vinder. Den hat med den smilende kat og et klart Alice in Wonderland tema er suverænt gennemført.

Her på falderebet vil jeg lige nævne et af DecoFoils nye produkter. Nu skal vi til at foilere på acetate! De kommer på markedet med sort printet acetate, som man selv kan foilere i sin favorit farve.

Til slut vil jeg vise en lille collage af nogle af de scrappere jeg fik mødt på i den virkelige verden. Mange af dem kender jeg via udfordringer, online kurser og social media. Den største oplevelse for mig var absolut at møde og snakke med Jennifer McGuire og Kathy Racoosin.

Denne artikel viser desværre kun en brøkdel af alle de oplevelser og indtryk, som jeg har fået på min første Creativation messe i USA. Lige nu håber jeg blot på, at det vil blive muligt for mig at deltage næste år, så jeg atter kan få mødt mange af dem jeg kender. For det er bare så pokkers hyggeligt og sjovt at få snakket med ligesindende scrappere.


Du kan læse mere om Creativation 2018 og de nye trends i denne artikel af Kirsten Hyde:

Creativation 2018 – Nyheter og scrappetrender


Posted

Translate »