,

Creativation 2018 – Nyheter og scrappetrender

Creativation er en stor messe i USA som arrangeres av  Craft & Hobby Association (CHA). Craft  Hobby Association er i ferd med å endre navnet sitt til Association of Creative Industries (AFCI). Ordene Creativation, CHA og AFCI brukes vekselsvis om messa, men messa heter egentlig Creativation. 

Messa starter med kurs fra 18. til 20. januar. Selve messa, åpnet i går, den 21 januar og varer til 22 januar. Denne artikkelen viser noen innblikk fra messa den første messedagen. Det ligger for øyeblikket få gode og klare videoer ute på you-tube fra den første messedagen, men her får du et innblikk og et utvalg. I år er messa i Phoenix i Arizona. Messa er ikke en åpen hobbymesse for alle. Dette er en lukket leverandørmesse, hvor de store leverandørene viser de nye produktene som kommer i salg i 2018. Messa er åpen for butikkeiere som bestiller varer til sine butikker og bestemmer hva de skal ta inn. De er også en del designere på messa. Dette er designere for leverandørene eller for butikkene, som hjelper med å vurdere hvilke varer som skal taes inn. Dette er dermed en messe som får stor betydning i forhold til hvilke varer som vi vil få se i våre nærbutikker.

Lawn Fawn

Lawn Fawn er en leverandør fra California, om ble etablert i 2010. De har utrolig søte, enkle og små figurer som stempler. De har også dies og mønsterark. Alle stemplene er “clear stamps” og laget av photopolymermateriale som gjør at det er god kvalitet på stemplene. Disse stemplene og diesene har for alvor gjort sitt inntog i Norge.  I videoen under, kan du se noen av nyhetene fra Lawn Fawn og noen av de utrolig søte eksemplene som design teamet har laget.

Tim Holtz

Tim Holtz har allid noen morsomme nyheter ute til Creativation. I år er et av de store nye produktene en glassplate som er suveren til å bruke som underlag når du bruker alkoholblekk eller distress ink og distress oxide. Hvis du fargelegger med distress ink, kan du legge fargen direkte på glassmatta og plukke opp fargen fra denne.  Det er også kommet en helt ny guillotine for å kutte papir, som er liten å hendig å ta med seg på treff.

Andre nyheter fra Tim Holtz er de helt nye 3D embossingfolderne som tar embossingen til et helt nytt nivå. Embossingen blir fantastisk, med grener, tannhjul og skruer i forskjellige nivåer. Du får også ekstra dies for å lage ekstra deler til de velkjente husene til til Tim Holtz.

Her viser Tim Holtz mye kortinspirasjon fra standen til Stampers Anonymous.

Tim Holtz viser mye av de litt større prosjektene på stand med de nye Ideaology produktene, som viser bruken av en del av produktene. Disse er fantastisk flotte, og fine å studere for å få mer inspirasjon.

Nyheter fra Prima

Prima er ute med nye kolleksjoner. Disse er i typiske Primafarger og mønster i sort, hvit, rosa og blå med metalleffekter. Det er blomster og reisekolleksjoner. I tillegg har Finnabair nye mixed media produkter som kommer i salg. Det kommer også noen nydelige støpeformer. Disse støpeformene tåler varme og er helt fantastiske bruk. Prima satser også mye på interiørtrender og planner, i tillegg til scrapping.

Box of Crayons fra American craft

Shimelle viser deg gjennom sin kolleksjon i år. Lytt også til hva hun gjør når hun mister litt av den kreative motivasjonen. Der har vi alle vært på et eller annet tidspunkt. Mye klistremerker og sterke farger. En utrolig artig kolleksjon.

Heidi Swapp

Heidi Swapp har mye nyheter inne. Fremdeles er det inn med metalleffekter i papirer og papirelementer. Heidi Swap lanserer også nye selvvlysende skilt på sin stand.

Animerte stempler

En av de store nyhetene akkurat nå er animerte stempler. Disse har vært på markedet i år og nye stempler blir lansert på Creativation. Jeg har ikke funnet noen gode videoer av disse stemplene som viser bruken fra messa, men viser her en video som er lagt ut i sommer. Det ser ut som det kan være flere leverandører av disse settene med stempler, dies eller plastark med striper. Dette gir en utrolig artig effekt på kort.

Oppbevaring

Deflecto viser en del fantastiske oppbevaringsløsninger. En av de tingene som jeg virkelig fant for her, var oppbevaringen av Washi tape, med plass til 150 ruller av washi tape.

Bloom storage, er en liten hendig oppbevaring til små ting som brads, perler og små deler. Med et hendig grep, åpnes alle de små skuffene på en gang:

Kos deg med nyhetene som kommer inn i butikkene etterhvert. Oppmuntrer dere til å bruke de norske hobbybutikkene våre, og spesielt nærbutikken om mulig, når dere handler nyhetene dere har lyst på. Dette kan være med på at nettopp du får beholde din hobbybutikk.

Feature image/illustrasjonsfoto: Kirsten Hyde


Posted

Translate »