Creativation – nyheter

Creativation er for gang for fult alvor i Phoenix i Arizona. Dette er en stor internasjonal lukket leverndørmesse, hvor de nye scrappeproduktene introduseres for for de som driver hobbybutikker og for andre produsenter. Messen er lukket, det vil si at du ikke kan dra dit uten videre, men må være tilknyttet en butikk eller en leverandør, som eier, ansatt eller designer.  Før messen er det flere dager med kurs som man kan melde selg på. Messen er veldig stor og her møter du designere fra hele verden. Siden messen akkurat har åpnet, er flere av videoene som er lagt inn her akkurat publisert i løpet av det siste døgnet denne artikkelen ble skrevet. Advarsel: Dersom du har handlestopp av scrappeutstyr i år, så ikke les videre.

Introduksjon av nyheter

Her er det masse leverandører som viser deg sine nyheter. Her er en smakebit fra inngangen til messen:

 

Memory Keepers

Da jeg startet å lage layouter for omlag 15 år siden, var layoutene og kortene veldig enkle. Så kom det etterhvert masse dupedinger vi brukte for å lage pynt til sidene og kortene. For lang tid siden hadde jeg et sett med ståltråd i ulike farger, og et brett hvor du satt opp pinner som du formet ståltråden rundt. Du skal dermed kunne lage figurer og tekster veldig enkelt med ståltråden. Det er morsomt å se hvordan dette kommer tilbake igjen. Memory Keepers har kommet med nye ståltråder og brett til å forme med.

Her er den demostrert på Creativation:

 

Stempelplatformer har etterhvert blitt en nødvendighet for de fleste av oss. Memory Keepers har langsert en ny platform som heter Precision press. Denne er ikke hengslet, men har pinner i platen i bunnen og hull i platen i topp. Du kan også få stensiler som passer til platen.

Her er den demonstrert på Creativation:

 

Ranger ink og TIm Holtz

Endelig kommer Ranger med Custom blends pads. Dette er stempelputer som det ikke er farge i. Du tilsetter selv fargen. Dette gjør at du kan enten blande akkurat de fargene du vil sammen og få en stempelpute med flere farger etter egen smak, eller rett og slett blande fargen først og få en stempelpute i akkurat den fargen du ønsker.

I fjor kom de nye Distress oxide stempelputene. Nå har Tim Holtz også introdusert Distress oxidene som sprayer. Her viser han en demo

Det er også kommet en del nye og spennende ting i Ideaology serien. Mange spennende produkter som helt sikkert snart er inne i Norske hobbybutikker. Jeg ser fram til å se en del av de nye metallproduktene, metallark i tillegg til de pyntede skuffene som er utrolig lekre.

Simon Hurley sin nye stempel og stensilkolleksjon fra Ranger er også noe helt nytt. Motivene er typiske for for vårens trender.

 

Prima og Finnabair

Prima lanserer alltid nye papirkolleksjoner på Creativation. I år kommer det også mange nye stensiler fra Prima, i tillegg til nye fine støpeformer til leire (kan også brukes til feks sjokolade eller limpistollim, da de tåler varme) fra Finnabair. Det kommer også nye voks, malinger og micapulver fra Finnabair i nye farger. Her viser Karen Tamir Prima sin stand på Creativation:

 

Technique Tuesday

Technique Tuesday har nye stempler og dies de lanserer til Creativation. Noen av tekstdiesene er utrolig tynne og fine. De passer perfekt på layouter og kort.

 

Glimmer Hot Foil System fra Spellbinders

I fjor så vi trenden med mye sølv, gull og bronse på ark og prosjekter. Denne trenden fortsetter i år. Spellbinders har kommet med et nytt system for å bruke folie. Folien brukes sammen med dies i systemet.

 

Lawn Fawn

Lawn Fawn er et merke som virkelig er inn i Norge for tiden.  Her vises noen av de nye papirkolleksjonene, stempler og dies. Nyhetene er preget av herlige papirkolleksjoner med små mønstre i beste Lawn Fawn stil. Stemplene har herlige figurer, og her er det masse utrolige artige dies i forhold til å lage 3D kort og kort med bevegelse.

 

LDRS Creative og hybrid inks

LDRS kommer med mye ulike nye dies og stempler. En av de største nyhetene fra LDRS ble sluppet i løpet av fjoråret. Det er Hybrid Inks. Disse er superfine fordi de kan brukes sammen med alkoholbaserte tusj og vannfarger. Du trenger dermed bare en type stempelpute og trenger ikke tenke så mye på hvilken stempelpute du skal bruke til hva.

 

Bruk av Foil i Silhouetten

Foil er inn også i år. For oss Silhouettebrukere er det nå kommet tilleggsutstyr som gjør at man kan bruke foil i Silhouettemaskinen. Det følger med egen penn, som du setter i maskinen istedet for kniven eller pennen, som gjør at folien fester seg der du tegner med maskinen.

Håper inspirasjonen er der til nye prosjekter, nå er det bare å vente på at nyhetene kommer inn til butikkene.

 

 


Posted

Translate »