Fyrkantig Criss Cross Card + spillbitar = sant

Den här kortvikningen brukar jag ofta få användning för. Inte nog med att den är en fin sådan, den är dessutom väldigt användbar, eftersom man med hjälp av den kan använda upp spillbitar.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Takknemlighet
Stilart: Vintage
Teknikker brukt: Bretting, stempling
Hovedfarge: Creme/blått


Det finns flera fördelar med vikningen på dette kortet. Dels är kortbasen ganska liten, bara 3,5 tum hög, vilket gör att man kan skicka kortet i ett vanligt C6-kuvert och nästan jämt hamnar på enbart ett frimärke i porto. Dels har vikningen små fält som ska fyllas med mönstrat papper, vilket gör att man kan rensa ut i spillpapperslådan. Jag tycker också om att vikningen har vinklar och vrår, man viker upp en sida och ser något annat än första intrycket, en annan och där finns plats för ytterligare överraskningar.  Men främst gillar jag att framsidan, när kortet är ihopvikt, väcker nyfikenhet. Kortet formligen skriker efter att bli öppnat! Man ser lite av vad som gömmer sig på insidan, så nyfikenheten väcks.

CRISS CROSS CARD

Som snörning runt det här kortet, har jag använd vanligt bastsnöre som jag bara slarvigt snurrade runt och knöt ihop. Enkelt att dra av och på. Jag fick till det här kortet möjlighet att använda upp spillbitar (vilket faktiskt syns på att texten på det mönstrade cardstocket går åt fel håll på översta fliken). De rivna kanterna har infärgats med Distress Ink Vintage Photo och Walnut Stain. Stämpeln på framsidan är från Magnolia StampClub Winter 2013, och är stämplad med Distress Ink Walnut Stain.

CRISS CROSS CARD

Här är bastsnöret avdraget, och kortet kan snyggt stå upp med hjälp av de utvikta flikarna. Insidan av flikarna höll jag rena från mönsterpapper, och istället infärgade jag kanterna och stämplade hörn. Här ville jag nämligen skriva en hälsning till den jag skickade kortet till.

CRISS CROSS CARD

Av en smal remsa av ett mönsterpapper som såg ut som handskrift, klippte jag till tre “brev”. Dessa knöglade jag till, och ruffade till genom att infärga kanterna med lite Distress Ink Vintage Photo och Old Paper.

CRISS CROSS CARD

Kortet helt utvikt.

Du finner flere bretteteknikker for kort her: Bretteteknikker

Foto: Carola Segerlund


Nøkkelord dansk: Folde kort, Folding, Folde teknik
Nøkkelord svensk: Kortvikning, Vikning, Vikteknik
Nøkkelord norsk: Brettekort, Bretting, Bretteteknikk

 

Translate »